7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Etkilenip tablosunu yaptı

Balıkesir'de, geçimini sokakta keman çalarak sağlayan 65 yaşındaki İsmail Balatlı isimli ama sanatçıya lise öğrencisi sürpriz yaptı.

Güzel Sanatlar lisesi resim bölümü öğrencisi, keman çalarken yağlı boya tablosunu çizdiği sokak kemancısına sanat eserini hediye etti.

Eski Kuyumcular Mahallesi Çavuş Sokak'ta taburesinde sokakta keman çalan gözleri görmeyen müzisyen İsmail Balatlı, lise öğrencisinin sürpriz hediyesi için teşekkür etti. Deniz Özgezer isimli 3. sınıf öğrencisi, okul müdürü Erhan Yırcalı ile birlikte keman çalan İsmail Balatlı'yı ziyaret etti. Daha önce sokaktan gelip geçerken gördüğü keman ustasıyla kimsenin ilgilenmediğini fark edip aklına böyle bir sürpriz yapmak geldiğini anlatan Deniz Özgezer, 8 yıldır resimle uğraştığını anlattı.

Düşüncesini önce okul müdürüne anlattığını, onay aldıktan sonra da gözleri görmeyen müzisyeni sokakta kemanını çalarken görüntüleyip yağlı boya ile resmettiğini söyleyen Deniz Özgezer, İsmail Balatlı'ya kendini tanıtıp ne yaptığını anlattıktan sonra elini öpüp yağlı boya tablosunu hediye etti.

Hayatında büyük zorluklar çektiğini anlatan İsmail Balatlı lise öğrencisinin bu jestinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, gönül gözüyle görmeye çalışacağı bu güzel tabloyu ömür boyu saklayacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 10:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?