6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

ETO,Vergi rekortmenlerini ödüllendirdi

Balıkesir'in Edremit İlçesi Ticaret Odası (ETO), yüksek vergi ödeyen iş adamlarını ödüllendirdi.
 
Balıkesir'de, toplumdaki vergi bilincinin gelişmesi ve işletmelerin ihracata yönelmesini teşvik gayesiyle düzenlenen "Vergi Rekortmenleri ve Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni", Güre Saruhan Termal Tesisleri'nde yapıldı. Ödül töreninde konuşan ETO Başkanı Erol Ürer, iş dünyasında yaşanan çetin günlere rağmen yüksek vergi ödeyen mükellefleri kutladığını belirtti.
 
Konuşmasında bölge ekonomisi hakkında bilgiler de veren Başkan Ürer, "Zeytin borsası ile beraber odamız, zeytin ve zeytinyağının marka tescili için gerekli mercilere müracaatını yaptı. Turizm sektörü, 3 ay gibi kısa bir dönem sürmektedir. Bu süreyi uzatmanın yollarını aramaktayız. Kazdağları'na avcılık ve dağ paraşütçülüğünü getirmeliyiz. Milli parkımızı tanıtmalıyız. Yaz aylarından sonra kış uçuşları yapan Atlas Hava Yolları'na, bölge ekonomisine katkı için destek vermeliyiz. İnşaat sektörümüzün canlanmasıyla, ekonomimizde de canlanma yaşanmaktadır. Bu nedenle yılmadan, yorulmadan çalışan, üreten sanayici ve tüccarlara vergi adaleti sağlandığında, haksız rekabet koşulları ortadan kalktığında başaramayacağımız hiç bir şey yoktur" dedi.
 
Vergi Rekortmenleri ve Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni'ne CHP Balıkesir milletvekilleri Ali Kemal Deveciler ve Sedat Pekel'in yanı sıra Edremit Kaymakamı Ekrem Büyükata, Havran Kaymakamı Fatih Genel, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Can Konuklar, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç ve Edremit Belediye Başkan Vekili Murat İşcan, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Erkan Akçay ve Edremit Vergi Dairesi Müdürü Adnan Koman, daire amir ve müdürleri, iş adamları, basın mensupları ve davetliler eşleri ile birlikte katıldı.
 
Vergi Rekortmenleri ve Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni'nde kurumlar vergisi dalında Sağlamlar Orman Ürünleri "Altın", Ağaoğlu Özel Sağlık Hizmetleri "Gümüş", Ed-Van Vantilatör Sanayi, Akkaş Otomotiv, Kasacı Kum Çakıl, Uytunlar Yayıncılık ve Ar-El Ticaret "Bronz" madalya ile ödüllendirilirken; şahıslardan Mithat Aydın "Altın", Mehmet Akif Öznal "Gümüş", Necati Uytun, Arslan Mutaf, Mehmet Hakkı Semerci, İsmet Uzun ve Alaettin Sütüven de "Bronz" madalya aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2006 Pazar 17:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?