7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

ETO bakıma alındı

 Balıkesir'in Edremit Ticaret Odası'nın (ETO) 59 yıldır hizmet verdiği tarihi idare binası yıllar sonra bakıma alındı.
Geçtiğimiz aylarda yapılan kongre neticesinde ETO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na gelen Mehmet Ertaş, ihtiyaç üzerine binayı bakıma aldırdı. Bir süredir devam eden iç tadilat işlemlerinin ardından tarihi binanın bahçesi de çimlendirilerek daha modern hale getiriliyor.

ETO'nun, 1917 yılından bu güne aralıksız olarak hizmet verdiğine dikkat çeken başkan Mehmet Ertaş, bahçe düzenleme çalışmalarına kendisi de destek veriyor. Eline aldığı kürekle el arabasına toprak yükleyen Ertaş'ı görenler şaşkınlığını gizleyemezken, Mehmet Ertaş, "Çalışmak ayıp değildir. Kendi binamızın işine kendimiz de destek vermeliyiz. Ben ve çalışma arkadaşlarım, binamızın tüm tadilat çalışmalarına birebir katıldık ve işlerin çabuk bitmesine yardımcı olduk. Tüm ETO çalışanlarına, üyelerimize ve işleri yapan firmalara teşekkür ediyorum" dedi.

Tarihi hizmet binası hakkında ayrıntılı bilgiler de veren başkan Mehmet Ertaş, "1917 yılında Ticaret ve Sanayi Odası olarak kurulan Edremit Ticaret Odası, 1950 yılına kadar çeşitli adreslerde faaliyetlerini sürdürmüş olup, 1950 yılında ise, şu anda hizmet verdiği Mehderes Bulvarı No: 45 adresinde mülkiyeti olan binasına geçmiştir. 1954 yılında Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın Edremit'tee şube açması nedeniyle, odamız 1955 yılından itibaren Edremit Ticaret Odası olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Odamız 12 meslek grubundan oluşmaktadır. 31 meclis üyemiz, 9 yönetim kurulu üyemiz, 3 TOBB Genel Kurul Delegemiz bulunmaktadır. Üye sayımız bu gün itibariyle 2 bin 330 olup, 1 genel sekreter, 6 personel, 1 stajyer öğrenci ile Edremit, havran ilçe beldelerine hizmet vermekteyiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 10:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?