6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ev baba oğulun arasına girdi

Balıkesir'de, aralarında ev yüzünden tartışma çıkan baba ve oğlunun kavgası cinayetle noktalandı. Pompalı tüfekle babasını öldürdüğü ileri sürülen 32 yaşındaki şahıs adli makamlarca tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Dinkçiler Mahallesi, Balıca Sokak'ta meydana gelen olayda, İ.E. (İsmet Erkurt-50), oğlu Z.E. (Zafer Erkurt-32) önceki akşam eve dönerlerken Çardaklı mevkiindeki bir büfeden birlikte alış veriş yaptılar. Alkol alan baba ve oğul, aynı binada alt alta oturdukları evlerine gittiklerinde bahçede mangal yaktılar. Z.E.'nin eşi ve çocuğuyla birlikte geç saatlere kadar süren mangal keyfinin sonunda baba ve oğlunun arasında tartışma çıktı. Eşini ve çocuğunu eve gönderen Z.E., babası İ.E.'nin oturdukları evi satmak istemesine karşı çıktı.

Evi satmakta kararlı olduğunu söyleyen baba ile buna itiraz edip karşı çıkan oğlunun arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Her ikisinin de birlikte aldıkları alkolün de tesiriyle devam eden kavga esnasında Z.E., babasının kendisine küfür edip bıçakla üzerine yürüdüğünü iddia etti. Bunun üzerine bahçeden kaçıp evine giden Z.E., evdeki pompalı tüfeğini alıp içerisine 2 adet fişek koyduktan sonra bahçede bekleyen babasının yayına gidip ateş etti. Silahla yüzünden yaralanan İ.E. olay yerinde hayatını kaybetti.

Kavga ve silah sesleri üzerine komşularının ihbar ettiği olayla ilgili çok sayıda polis sevk edilen evde şüpheli Z.E. ruhsatsız olduğu belirlenen suç aleti silahıyla yakalanarak gözaltına alındı. Üst aramasında 1 adet bıçak ele geçirilen Z.E.'nin doktor kontrolünde 152 promil alkollü olduğu tespit edildi. Dün sabah saat 02.00 sıralarında meydana geldiği öğrenilen olayda, ev meselesi yüzünden tartıştığı oğlu tarafından öldürülen İ.E.'nin cenaze Balıkesir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinde yaşananları anlatan Z.E., sorgulamasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Balıkesir Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 18:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?