6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ev hanımlarına mikrokredi desteği

EV HANIMLARININ MİKROKREDİ SEVİNCİ

Balıkesir'de mikrokredi kullanan üye sayısı 150'ye ulaştı. AK Parti Milletvekili Ayşe Akbaş'ın çabalarıyla Balıkesir'de hayata geçirilen mikrokredi projesine başvuran 12 üyeye 100 TL ile 700 TL arasında değişen toplam 8 bin 400 TL kredi verildi.

Özmerkez'deki kredi şubesindeki törende kredi çeklerini veren milletvekili Ayşe Akbaş, projede önceliğin yoksul kesimi kalkındırmak olduğunu söyledi.

Mikrokredi Balıkesir Şube Yöneticisi Ebru Ayık Özalp, bugüne kadar kullandırılan kredilerin geri dönüş oranının yüzde yüz olduğunu söyledi. Milletvekili Ayşe Akbaş'ı çalışmalar hakkında bilgilendiren Ebru Ayık Özalp, tüm kredi kullanan proje üyelerinin son derece memnun olduklarını söyledi.

Balıkesir'deki kredi teslim töreninde konuşan milletvekili Ayşe Akbaş, kendisinin ısrarlı takibi sonucu Türkiye'de 35. il olarak mikrokredi projesinin Balıkesir'de uygulanmasından ve bundan ihtiyacı olan vatandaşların yararlanmasından çok büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş, "Balıkesir'de 150. üyemizle bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Mikrokredi projesi dünyanın 175 ülkesinde uygulanan dünyanın en iyi 10 fikrinden kabul edilen Türkiye'de Prof. Dr. Aziz Akgül'ün girişimleriyle başlatılan ve 35. il olarak Balıkesir'de siyasi bir gayret ve valiliğimizin gayretiyle hayata geçirdiğimiz bir proje. Öncelikli hedefimiz yoksul kesim, buradaki kardeşlerimizi kalkındırmak. Onları iş hayatına kazandırıp aile bütçelerine katkı sağlamak. Bir nevi onların el becerilerini, göz nurlarını hayata geçirmeleri adına vesile oluyoruz. Onların aile bütçesine katkıda bulunması, hayata bağlanması bizi mutlu ediyor. Balıkesir'de 150 kişiye ulaştık, bu rakam Türkiye'de bir ilk. Memnuniyet verici. Balıkesir bürosunu kutluyorum" dedi.

"KADINLAR MERTTİR, İŞİNİ BİTİRMEDEN ÖLMEZ"

Kredi kullanan kadınlar, kredi uygulaması için gelen milletvekili Ayşe Akbaş'a sevgi gösterisinde bulundu. Kendisi de bayanlara yakın ilgi gösteren Ayşe Akbaş, kredi kullanan tüm kadınların geri ödemelerini zamanında yaptıklarını , bunun çok önemli bir referans olduğunu kaydetti. Ayşe Akbaş, "Krediyi şimdiye kadar hep bayanlar aldı, tabi ki erkeklerimiz de alıyor, ama öncelik onların. Şu ana kadar kullanılan krediler yüzde 100 dönüşümlü olmuştur. Çünkü, kadınlarımız merttir, yiğittir, açık sözlüdür. Bir şeyi yapacağım derse de yapar. İşini bitirmeden de ölmez kadın milleti, işini bitirir ondan sonra ölür. Onun için yaptığı işi yarım bırakmaz bitirir. Ben bu alınan küçük kredinin bir maya olduğuna inanıyorum. Bunları üreterek daha büyük işlere vesile olacağına canı gönülden inanıyorum. Krediyi verip güle güle kullanın demiyoruz, takip ediyoruz, yardımcı oluyoruz. Önümüzdeki senelerde kredi miktarları artacak, daha önce kullanılan krediler ve geri ödemeleri referans olacak" dedi.

Gıda, el işi, pazarcılık ve çeyizlik eşya alanında kullanmak üzere müracaat eden 12 yeni üyenin kredi zarflarını Ayşe Akbaş verdi. Daha sonra milletvekili Ayşe Akbaş, mikrokredi şubesi yöneticisi Ebru Ayık Özalp ile birlikte kredi kullanan üyeleri evlerinde ziyaret edip çalışmalarını inceledi. TOKİ Yeni Mahalle'deki H4 bloklarında ikamet eden Hasibe Kaya (60) ve Nazmiye Bakar (64) isimli bayanların evlerine konuk olan milletvekili Ayşe Akbaş, çektikleri kredilerle kendi işlerini yapan bayanları tebrik etti.

Mikrokredi üyesi bayanlar da milletvekili Ayşe Akbaş'a bu uygulamayı Balıkesir'e getirip yararlanmalarını sağladığı için teşekkür ettiler.

EV HANIMLARININ MİKROKREDİ SEVİNCİ
EV HANIMLARININ MİKROKREDİ SEVİNCİ
EV HANIMLARININ MİKROKREDİ SEVİNCİ
EV HANIMLARININ MİKROKREDİ SEVİNCİ
EV HANIMLARININ MİKROKREDİ SEVİNCİ
EV HANIMLARININ MİKROKREDİ SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 21:28:05
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 09:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?