7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ev hanımlarına okuma-yazma kursu

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Kadoköy Beldesi'nde hizmet veren Leman Akpınar İlköğretim Okulu'nun başlattığı okuma yazma kursuna 18 ile 70 yaş arası 40 öğrenci katıldı.
 
Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle Kadıköy İlköğretim Okulu'nun başlattığı kursa orta yaşlı ev hanımları akın etti. Yaş ortalamaları 18 ile 70 arasında olan 40 öğrencinin okuma-yazma hevesi öğretmenleri bile şaşırttı. Okul Müdürü Salim Kurt ve kurs öğretmeni Elis Sarul, kursların 5 hafta süreceğini, şu anda öğrencilere ses temellerini ve cümle kurmasını öğrettiklerini belirtti. 

Kursun orta yaşlı kadın öğrencileri ise, kendilerine bulunmaz bir fırsat sağlandığını belirterek, "Milli Eğitim Müdürlüğü'müze, okul idaresine ve kurs öğretmenimize çok teşekkür ederiz. Bu yaşa kadar bir harf bile öğrenmeden gelmiş olan bizlere okuma-yazma öğretme çabası gösteriyorlar. Bizlerle ilgilenmek gençlerle ilgilenmeye oranla daha zordur. Bizim öğrenme çağımız biraz ilerledi. Öğretmenimiz bize karşı çok sabırlılar. Bizlerde bir an önce öğrenmek istiyoruz. İsteriz ki, ülkemizde okuma-yazma bilmeyen hiç kimse olmasın. Öğrenmenin yaşı yoktur diyorlardı ve bizlerde çekiniyorduk önceden. Ama gerçektende okumanın yaş sınırlaması olmadığını burada gördük." dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 13:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?