7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Eve değil yemeğine üzüldü

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde geçtiğimiz akşam yemeğini ocakta unutan Cengiz Yergel (48) adlı zihinsel engelli vatandaş, oturduğu evin yanmasına neden oldu. İtfaiyenin zamanında müdahalesi, büyük bir faciayı önledi.

Geçtiğimiz akşam, yalnız yaşayan ve akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen Cengiz Yergel evindeki ocakta pişirmeye çalıştığı tavuğu ateşte unutunca tek gözlü ev kısa sürede alevlere teslim oldu. İtfaiyenin zamanında müdahalesi ile yangın, çevre evlere sıçramadan söndürüldü.

Fethiye Mahallesi sakinleri, yalnız yaşayan Cengiz Yergel’in adlı vatandaşın hem içinde bulunduğu koşullar nedeniyle zor şartlar altında yaşadığını, hem de akli dengesinin yerinde olmamasından dolayı mahalle için risk taşıdığını ifade ederek, belediye yetkililerinden bir an önce yardım istediler.

Öte yandan, evinin yandığını gazetecilerden öğrenip, evine koşan Cengiz Yergel, “Sabahtan beri uğraşıyorum. Karnım aç, ev yandı ama bu tavuk pişmedi” diye konuşması dikkat çekerken, bir an önce barınacak bir eve ihtiyacı olduğu öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 13:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?