5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Evlilik dolandırıcıları adliyede

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği ve 20'ye yakın ili kapsayan, "Çeyiz Sandığı" operasyonunda yakalanan şüpheliler, adliyeye çıkarıldı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, yakalandıkları illerden Balıkesir'e getirilen toplam 48 şüphelinin sorgulamaları tamamlandı. Savcılık talimatıyla 14'ü jandarmadaki ifadelerinin ardından salıverilen şüphelilerden 12'si kadın toplam 34 kişi, bu sabah erken saatlerde adliyeye çıkarıldı.

Geniş güvenlik tedbirleri altında çok sayıda jandarma aracıyla adliyeye getirilen şüphelilerden sahte evlilik şebekesinin elebaşısı olduğu belirtilen Ramazan S. suçsuz olduğunu söylerken, muhabirin, "Pişman mısınız?" sorusuna ise, "Pişmanım tabii" diye cevap verdi. Necmettin R. isimli şahısla beraber şebekenin elebaşlarından olduğu öne sürülen Ramazan S., bugüne kadar kaç kişiyi evlendirdiği sorusuna ise, "Kimseyi evlendirmedim" diye cevap verdi.

Önceki gün jandarmaların elinden kurtulup bir kameramana saldıran kadın şüpheliye ise bu defa bir kadın, bir erkek astsubayın eşlik ettiği ve ellerinin de kelepçeli olduğu görüldü. Yüzünü de başına geçirdiği örtüyle kapatan kadın, bu defa kimseye saldıramadı. Tüm şüphelilerin adli makamlara teslim edildiği olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 11:14:04
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 17:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?