5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Evlilik tezgahçılarına suçüstü

Balıkesir başta olmak üzere 20 ilde, evlenme vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları belirtilen bir suç örgütüne yönelik jandarma tarafından eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda 15'i kadın olmak üzere 45 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir süre önce Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki bir kavgada, bir suç örgütünün yaşlı adamlarla evlendirildikten sonra genç kadınların ziynet eşyalarıyla kaçtıkları bilgisine ulaştı. Suç örgütünü takibe alan jandarma ekipleri, dün akşam saatlerinde Balıkesir başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Trabzon, Kırıkkale, Sivas, Ordu, Çorum, Nevşehir, Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Antalya, Karabük ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı olarak `Sandık' adı verilen bir operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 15'i kadın olmak üzere 45 kişiyi gözaltına alınırken örgütün elebaşı olduğu ileri sürülen R.S. de Plevne Mahallesi'ndeki bir evde, 60 yaşındaki bir kişiyle pazarlık yaptığı sırada suçüstü yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zanlıların özellikle yaşlı erkekleri para karşılığında, suç örgütü üyesi kadınlarla evlendirdiklerini ve kadınların eşlerinin güvenini kazandıktan sonra ziynet eşyalarıyla tekrar örgüt üyelerine kaçtıklarını belirlediklerini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 11:57:40
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 12:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?