5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Facia ucuz atlatıldı

SOBA FACİASININ EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki bir apartman dairesinde sobadan çıkan yangın evi küle çevirdi.

Küçük kızıyla birlikte alevlerden kaçarak üst kata sığınan ve 5 aylık hamile olan Banu Güncü, itfaiye merdiveni ile kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, ilçenin Tuzcumurat Mahallesi 129. Sokak’ta bulunan Tuna isimli apartmanın 3. katında gece saat 23.00’da yangın çıktı.

Güncü ailesinin yaşadığı daire bir anda alev topuna dönünce, evde bulunan Banu Güncü ve 4 yaşındaki kızı Ayşenur Güncü, yalnız yaşadığı öğrenilen üst kattaki yaşlı komşularının evine sığındı. Alevlere ilk müdahaleyi Banu Güncü’nün eşi Ahmet Güncü ve üst kat komşuları olan yaşlı adam yaptı.

Olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken, üst kattaki dairenin camından yardım isteyen anne Banu Güncü ve 4 yaşındaki kızını kurtarmak için çalışma başlattı. İtfaiye aracının merdivenli kabinini cama uzatan itfaiye ekipleri, dumandan etkilenen hamile anne ve kızını kurtarmayı başardı. Sağlık ekiplerine teslim edilen anne ve kızı Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Şiddetli Lodos nedeniyle sobadan çıktığı söylenen yangın sonrası Güncü ailesinin evi tamamen kullanılamaz hale geldi. Bana Ahmet Güncü ise, soğutma çalışmaları süren evine girdiğinde, gördüğü manzara karşısında şok yaşadı. Yangın esnasında, alevlerin kendi dairelerine de sıçramasından korkan bitişik apartmandaki vatandaşlar da camlarına çıkarak endişeli gözlerle söndürme çalışmalarını izledi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, hamile anne Banu Güncü ve kızı Ayşenur Güncü’nün sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

SOBA FACİASININ EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
SOBA FACİASININ EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
SOBA FACİASININ EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
SOBA FACİASININ EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
SOBA FACİASININ EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
SOBA FACİASININ EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 01:09:00
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 11:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?