3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Fakir köyün cami inşaatı yarım kaldı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Yolören Köyü'nde, 56 yıllık virane caminin yan tarafında 1 yıl evvel temeli atılan yeni cami inşaatı durdu. Yıkılmak üzere olan eski camide ibadet ettiklerini belirten köylüler yardım çağrısı yaptı. 

Yolören Köyü Camii Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve müftülüğün çabalarıyla, eski caminin arka kısmında yaklaşık 1 yıl önce temeli atılan yeni cami inşaatının demir ve çimento ihtiyacı olduğu ve bu yüzden inşaatın durduğu öğrenildi. 

56 yıllık tarihi caminin son yağan şiddetli yağmurlarda ağır tahribat gördüğünü anlatan Dernek Başkanı Fesih Baykal, "Eski camimiz son yağmurların ardından artık kullanılamaz durumda, duvarları çökmeye yüz tuttu. Yaklaşık 210 haneli ve bin nüfuslu köyümüzde ibadetimizi tehlike altında yapmaya çalışıyoruz. Caminin çökme ihtimali yüzünden çok sayıda cemaat namaza gelmez oldu. Allah korusun bir göçük olursa bunun vebalini ödeyemeyiz. Yaklaşık bir yıl evvel eski caminin yan kısmında temeli atılan yeni camimizin inşaatı da ilerleyemiyor. Özellikle çimento ihtiyacımız çok. Hayırsever iş adamlarımızdan yardım talep ediyoruz. Camimize yardım edelim. Bu kısıtlı imkanlarımız ile bu cami inşaatını tamamlayamayacağız ve bu kadar iş boşa gidecek" dedi. 

Dernek yetkilileri, yardımda bulunmak isteyenlerin, derneğin Ziraat Bankası 499864095001 hesabına para yatırabileceklerini bildirdi. Bir yıl evvel, Yolören Köyü'ndeki duvarları çatlayan ahşap camiyi kullanamadıklarından yakınan köylülerin yardımına Edremit Müftüsü Ramazan Tekin yetişmiş ve yapılan girişimler neticesinde eski caminin yan kısmına yeni bir caminin temeli atılmıştı. Bu süre içinde yeni cami inşaatının yaklaşık yüzde 35'i tamamlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 16:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?