6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Fakülte için 301 bin TL toplandı

Bandırma İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Edip Örücü, yeni fakültesi binalarındaki sınıfların düzenlenmesi için açılan yardım kampanyasında 301 bin TL bağış toplandığını ve bağışlar sayesinde fakültelerindeki fiziki sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında kampanya hakkında bilgi veren Dekan Örücü, 1 yıl süren bağış kampanyasında 51 kişi ve kurumun bağışlarıyla katıldığını ve toplam 301 bin TL para toplandığını söyledi. Toplanan paralarla fakülte binalarındaki sınıf düzenlemelerinin yapıldığını ve fiziki problemlerin büyük ölçüde çözüldüğünü ifade eden Örücü, "Bandırma Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Vakfı öncülüğünde fakültenin yeni binasının teşrifi için açtığımız kampanya bir yıllık süresini doldurdu. İleride yapacağımız destek çalışmalarında bu şeffaflığın önemli olacağını düşündüğümüz için toplanan paraları ve harcanan paraları kamuoyuyla paylaşıyoruz. Toplanan 301 bin TL bağışın 300 bin 90 TL'si harcandı. Toplam 45 sınıf son haliyle teşrif edilerek her türlü ihtiyacı karşılanacak şekilde donatıldı. Kampanyada 51 şahıs ve kurum bağış yaptı. Bağış yapanların sınıflara isimlerini verdik. Şu anda fakültenin sınıf problemli büyük ölçüde hafifledi. Bizim kampanyamıza destek veren hayırseverlere şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

FAKÜLTEYE 3 YENİ BÖLÜM DAHA AÇILIYOR
Fakültenin fiziki sorunlarının çözüme kavuşmasıyla birlikte yeni bölümler açarak öğrenci sayısını da arttıracaklarını belirten Dekan Edip Örücü, gelecek eğitim yılında ekonometri, uluslararası ilişkiler ve çalışma ekonomisi bölümlerini açmayı planladıklarını kaydetti. Bandırma'ya Denizcilik Fakültesi'nin açılması konusunda YÖK'ten onay beklediklerini ifade eden Örücü, "Fakültemizde halen mevcut olan 4 bölümün 7'ye çıkartılması için çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki sezon ekonometri, uluslararası ilişkiler ve çalışma ekonomisi bölümlerini açarak öğrenci almaya başlayacağız. Bölümlerimize yeni öğretim üyeleri de alıyoruz. Bunun dışında mevcut bölümlerde 90 olan öğrenci kontenjanını 120'ye çıkardı. İkinci öğrenimle birlikte her bir bölümde 240 öğrenci okuyor. Mevcut olan 2100 öğrenci sayımızı yeni bölümlerin açılması ve kontenjanların arttırılmasıyla birlikte öğrenci sayımızda artacak. Bandırma'ya ikinci bir fakültenin kazandırmasıyla ilgili olarak da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Denizcilik Fakültesi teklifimiz ve hazırladığımız dosya Balıkesir Üniversitesi Senatosu tarafından onaylandı. İkinci aşama olarak şuanda YÖK'de onay bekliyor. Sağlık Yüksek Okulu'nun da yer sıkıntısı var. Bu yüzden öğrenci sayılarını arttıramıyorlar. Bunun çözümü için yeni bina için çalışma yapıyoruz. Meslek Yüksek Okulu'nun da bizim boşalttığımız binaya taşınması gündemde" şeklinde konuştu.

Dekan Örücü, ayrıca fakülteye gelen yolda da kavşak düzenlemesinin acil olarak yapılması gerektiğini belirterek, "Yol konusundaki problemlerimi de çözülmesini bekliyoruz. Sadece yolumuzun asfaltlanmasının dışında, fakülte binasına gelen karayolundan fakültemize kavşak düzenlemesi yapılmalıdır. Bir hocamız bırada trafik kazası geçirdi buraya dönüşte. Burada her gün okula giden 2100 öğrenci ve 60'dan fazla personelimiz var. Fakülteye gelişlerde kavşak olmadığı için hergün trafikte tehlike oluşuyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 10:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?