3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Fanatik taraftarlar adliyede

Balıkesir'de bir benzin istasyonunda çıkan olayların şüphelisi olarak gözaltına alınan Karşıyaka taraftarı 7 kişi ile olaya karışan benzinlik çalışanlarından 5 kişi, adli makamlara sevk edildi.


Beko Basketbol Erkekler Ligi'nde Banvit-Pınar Karşıyaka maçını izlemek üzere İzmir'den Balıkesir'e giden bir grup Karşıyakalı taraftar, Balıkesir girişindeki bir benzin istasyonu yakınında mola vermişti. Bir sebepten dolayı aralarında kavga eden taraftarlar, kendilerini ayırmak isteyen benzinlik görevlileriyle de kavga etmiş, çıkan olaylarda silahla yaralanan 1 kişi ölürken, 2 kişi de yaralanmıştı.


Benzinliği dağıtan öfkeli taraftarlar jandarma tarafından gözaltına alındı. Geceyi jandarmada geçiren yaklaşık 30 taraftardan 23'ü ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 7 taraftar ve Gürbüz Petrol İstasyonu'ndaki 5 kişiyle birlikte toplam 12 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgulamaları tamamlanan O.D. (23), Ö.C.Y. (19), U.C. (19), B.H. (18), D.E. (18), N.A. (19) ve R.Y. (19) isimli taraftarlar ile benzinliğin işleten ve burada çalışan E.G. (22), B.G. (26), H.İ.G. (37), H.G. (20) ve misafirleri olduğu öğrenilen B.B. (21) olmak üzere toplam 12 kişi adli makamlara teslim edildi. Geniş güvenlik tedbirleri arasında adliyeye götürülen şahısların savcılıktaki sorgulamaları devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 18:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?