7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Fırıncılar dentelenmek istiyor

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki fırıncı esnafları, ilçe merkezi ve köylerinde ruhsatsız fırınlarda üretilen ekmeklerin ‘köy ekmeği’ adıyla ilçede satışa sunulduğunu iddia edip, haksız rekabetin önlenmesi için denetimlerin arttırılmasını istedi.


İlçe merkezinde uygunsuz ortamlarda unlu mamuller üretildiğini, sorunu İlçe Tarım Müdürlüğü’ne iletmelerine rağmen sonuç alamadıklarını iddia eden fırıncı Mustafa Alpay, “Nerede ve hangi şartlarda üretildiği belli olmayan ekmekler, sokak aralarında at arabaları ve kamyonetlerde satılıyor. Bu durumu belediye zabıtası ve Tarım İlçe Müdürlüğü’ne ilettiğimizde ‘Bizim haberimiz yok’ diyerek geçiştiriyorlar.

Biz fırınlarımızın Avrupa Birliği standartlarında üretim yapması için büyük uğraşlar verip, büyük yatırımlar yaparken, yetkililerin bu sorumsuzluğu ile karşılaşmak bizi üzüyor” dedi.


Yetkililerin duyarsız davrandığını söyleyen fırıncı Mustafa Alpay, fırıncı esnafları olarak birleşip, bağımsız bir oda kurmak istediklerini, fakat bu konuda 150 üyenin bulunması sorununu aşamadıklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 15:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?