6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Fırtına Bandırma'yı fena vurdu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ani bastıran şiddetli fırtına ilçede büyük hasara yol açarken, denizde çok sayıda tekne ise batma tehlikesi geçirdi.

Bandırma'da akşamüstü saatlerinde ani bastıran saatteki hızı 65 kilometreyi bulan fırtına kentte hasara yol açtı. Fırtınaya sokaklarda yakalanan vatandaşlar kapalı mekanlara sığındılar. Fırtına nedeniyle lokantaların masa ve sandalyeleri uçarken, reklam tabelaları ve ağaçlarda devrildi. İlçe merkezi ve sahilde çok sayıda ağaç fırtınadan dolayı kırılarak devrilirken, belediye ekipleri hasar oluşan yerlere müdahale ettiler.

Apartman ve binalardaki pencelerden kopan camlar onlarca metre yüksekten sokaklara ve caddelere düşerken, fırtınadan uçan cam ve ağaç gibi maddelerden korunmak isteyen vatandaşlar meydandaki açıklık alana toplanarak fırtınanın geçmesini beklediler. Liman dışında fırtınaya yakalana tekneler ise son anda limana girerek fırtınadan kaçtılar.

Fırtına nedeniyle limanda demirli çok sayıda tekne ise batma tehlikesi geçirdi. Teknelerini batmaktan kurtarmak isteyen vatandaşlar ise iplere bağladıkları teknelerini karaya çekebilmek için büyük uğraş verdiler. Yaklaşık 1 saat süren şiddetli fırtınanın ardından ise sağanak yağış başladı.

Meteoroloji İşleri'nden alınan bilgiye göre, ani bastıran ve saatteki hızı 65 kilometreyi bulan fırtına büyük yağmur bulutunun Bandırma üzerine gelmesinden kaynaklandı. Sağanak yağışa bağlı fırtına olarak adlandırılan fırtınanın kuzeydoğu yönünden etkili olduğu belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?