6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Futbolcular kendini savundu

Türkiye 3. Futbol Ligi 3. Grup'ta mücadele eden Balıkesirspor'da, iki futbolcunun Kütahya deplasmanında maç öncesi bir iddaa bayisinde görüntülenmesi kamuoyunda çeşitli söylentilere yol açmıştı. İddaa bayiinde görülen futbolcular ilk defa konuşurken, kendilerini savundu. 

İHA muhabirine konuşan Balıkesirsporlu futbolculardan Mustafa Menek, kendilerine büyük bir haksızlık yapıldığını, adeta bir komplo kurbanı olduklarını söyledi. 15 Ekim Pazar günü oynanan Kütahyaspor maçından bir gün önce Cumartesi günü akşamı yemekten sonra takımla beraber dolaştıklarını anlatan Mustafa Menek, "Yemekten sonra takımla birlikte dışarıya çıktık. Önümüze bir iddaa bayi denk geldi. Takımımızın o hafta iddaa'da olup olmadığını merak ettim, içeriye girdim ve baktım. Bir dakika bile durmadan orada bakarken fotoğrafımı çekmişler. Beni çağırmaya Salih arkadaşım geldi, o esnada bir fotoğraf daha çektiler, biz hemen çıktık. Olaylarla hiçbir ilgimiz yok. İçeride sadece takımımızın iddaa'da olup olmadığına baktım, hepsi bu" dedi. 

Diğer futbolcu Salih Özdoruk da, "Mustafa içeriye girdi, iddaa'da olup olmadığımıza baktı, ben çağırmaya gittim, 'Hadi gidelim' derken o anda resmimizi çekmişler. Karşımızda iki kişi resim çekiliyordu. Ama, bizim aklımıza bir şey gelmedi, sonuçta yasak bir şey yapmıyorduk. Bu çok abartıldı, bizi de gereğinden fazla yıprattı. Yalan, aslı astarı olmayan haberler" diyerek tepki gösterdi. 

Yapılanın tam olarak bir komplo olduğunu belirten Mustafa Menek, "Ortada hiçbir şey yok iken bize karşı yapılmış bir komplo olduğunu düşünüyoruz. Haksız yere kamuoyuna adımızı çıkarttılar. Bizim de bir ailemiz, anne, babamız var. Bunları yapmaları doğru değil. Ortada hiçbir şey yok iken bu kadar abartmaları çok yanlış bence" diye konuştu. 

Son derece üzgün olan genç futbolculardan Salih Özdoruk, aksi ispatlanması halinde çok sevdiği futbolu bırakabileceğini söyledi. Genç yetenek Salih, "Bizim geçmişimiz araştırılsın. Eğer iddiaa oynadığımıza dair en ufak bir şey bulunursa, böyle bir bulgu elde edilirse ben, bu yaşımda futbolu bırakmaya razıyım. Çünkü yok. İddaa oynamayı bilmiyorum, bilmiyoruz bile" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 23:21:17
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 09:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?