7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ganalılar kasabı fena çarptı

Ayvalık’ta kasaplık yapan ve yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olmak için hazırlanan H.U., polise başvurarak Gana Konsolosluğu’nda çalıştıkları söyleyen iki kişi tarafından dolandırıldığını söyledi.

Şüphelilere banka aracılığı ile toplam 600 bin TL gönderdiğini söyleyen H.U., "Siyah kağıt parçalarını gösterip kendilerine Amerika’nın para yardımı yaptığını ancak belli olmasın diye paraları siyah kağıt parçaları görünümde gönderdiğini söylediler. ABD konsolosluğundan alacakları bir sıvı ile bunları dolara döndüreceklerini söylediler. Hatta yanlarında getirdikler sıvı ile deneme yaptılar. Siyah kağıt parçaları dolar oldu" dedi.

Kasa teslim ettiler

H.U. şöyle devam etti: "Ne kadar para verirsem, bir hafta içinde iki katını geri ödeyeceklerdi. Borç alıp Gana ve İngiltere’deki hesaplara gönderdim. Ancak daha sonra bana sıvıyı alamadıklarını belirtip teminat olarak için siyah dolarla dolu bir kasa teslim ettiler. Şüphelenip kasayı açtığımızda içindekilerin adi siyah kağıt parçaları olduğunu anladık." İki Ganalı yeniden aradıkları H.U.’dan 140 bin Euro daha vermeleri halinde özel sıvıyı kendilerine teslim edeceklerini söyledi. Randevu yerinde bekleyen polis, üzerlerinden Obıora Anisude ve Osman Saidu isimlerine düzenlenmiş sahte pasaport çıkan iki şüpheliyi İstanbul’da gözaltına aldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 09:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?