3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Gazeteci Fikri Özakbaş vafat etti

Balıkesirli gazeteci Fikri Özakbaş (82), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Özakbaş, Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1926 yılında Balıkesir'de doğan Fikri Özakbaş, ilk ve orta öğrenimini Balıkesir'de yaptı. Eşinin vefatının ardından matbaacılığa başlayan Özakbaş, yaklaşık 5 yıl Almanya'da işçi olarak çalıştıktan sonra 1966 yılında Balıkesir'de matbaasını ve Hizmet isimli gazetesini kurdu.

13 yıl bir siyasi partide yönetici olarak aktif siyaset yapan Fikri Özakbaş, 1980'de aktif siyaseti bıraktı. Fikri Özakbaş, 1989 yılında Balıkesir Demokrat Gazete'yi yayınlamaya başladı. 2 çocuk ve 3 torunu bulunan Fikri Özakbaş sürekli sarı basın kartı sahibiydi. Bir süredir Balıkesir Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören Fikri Özakbaş, dün vefat etti. Özakbaş için önce gazetenin bulunduğu Hasanbaba Çarşısı önünde bir tören düzenlendi. Ardından Zağanos Paşa Camii'nde Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Fikri Özakbaş'ın gazeteci oğlu Özcan Özakbaş'ın taziyeleri kabul ettiği cenaze törenine, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, Merkez İlçe Başkanı Dinçer Orkan, MHP İl Bşkanı Ahmet Yaraş, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Dangaz, Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, BBP İl Başkanı Levent Uysal, CHP ve DP'li yöneticiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Demokrat Gazetesi çalışanları, çok sayıda basın mensubu ile Özakbaş ailesinin yakınları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 18:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?