3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Balıkesir'in Körfez ilçeleri Edremit başta olmak üzere Burhaniye ve Havran'da Gaziler Günü törenlerle kutlandı. 

Edremit'te Şehit Hamdibey Meydanı'nda düzenlenen törene Edremit Kaymakam Vekili Fatih Genel, Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Cumhuriyet Başsavcısı Can Konuklar ve 19. Piyade Tugay Komutanı Ali Rıza Kuğu'nun yanı sıra gaziler, protokol üyeleri, askeri erkan, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı binbaşı Birkan Gürcan yaptı. Tören öğrencilerin folklör gösterileri ile sona erdi Burhaniye'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Ali Uslanmaz, Belediye Başkan Vekili İsa Bolel, Garnizon Komutanı Yarbay Hakkı Güray Demiröz, Başsavcı Mehmet Şafak ve daire amir ve müdürleri gaziler katıldı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Topçu Teğmen Mehmet Öndül, "Türk tarihinde şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk'te bu onurları kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız" dedi. 

Havran Kızılay Meydanı'ndaki program ise protokol üyeleri ile resmi kurum temsilcilerinin çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından ilçe sakinlerinden askerde çeşitli yerlerinden yaralanıp gazilik mertebesine ulaşan gazilerin konuşması sırasında duygu dolu anlara sahne oldu. 

Yapılan konuşmalarda bu vatan için her türk evladının hiç teredüt etmeden şehit olmak onuruna kavuşmak olduğu vurgulandı. Törene Havran Kaymakamı Fatih Genel, Havran Garnizon Komutanı Üstteğmen Alim Yıldırım, Havran Belediye Başkanı Levent Gökalp, Havran Cumhuryet Başsavcısı Cahit Gülen, Havran Emniyet Amiri Kemal Hiçyılmaz, siyasi parti temsilcileri sivil toplum örgüt yetkilileri daire amirleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 20:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?