3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Geleneksel hayır yemeğine ilgi

Edremit ilçesindeki Tuzcumurat Mahallesi sakinlerinin düzenlediği geleneksel hayır yemeği büyük ilgi gördü.

Şehit Hamdibey Camisi yanında düzenlenen yemeğe, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, belediye meclis üyeleri Serdal Türkol, Ali Yavuz, İl genel meclis üyeleri Ümmet Gökdağ, Kristal Maden Suyu fabrika Müdürü Abdullah Can, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alpaslan, Terziler Odası Başkanı Ali Madanoğlu, Tuzcumurat Mahallesi Muhtarı İsmail Akçay, Ak Parti eski ilçe Başkanı Özkan Kostak, daire amir müdürleri katıldı.

Yaklaşık 6 bin kişinin bulunduğu 9. geleneksel yemekte 15 kazan keşkek, 25 kazan pilav, bin adet ev ekmeği ve çeşitli yemek ikramı yapıldı.

Özenle hazırlanmış yemekleri Edremitliler'e ikram eden mahalle sakinleri, "Hayırsever vatandaşlarımız malzeme desteğinde bulundu. Biz de hiçbir karşılık beklemeden yemekleri hazırladık. Yüzün üzerinde kişi severek hayır için katkıda bulundu. Bu geleneği her yıl devam ettireceğiz" dedi.

Tuzcumurat Mahallesi Muhtarı İsmail Akçay, "Hazırlanan yemeklerde 10 koyun, 100 tavuk, 50 kilogram makarna, 500 kilogram patates kullanılırken,10 kazan nohut, 5 tava helva ile 10 kasa lokum da ikram edildi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 15:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?