6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Geleneksel yardım kermesi

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde hizmet gösteren Körfez Feneri Yardımlaşma Derneği, her yıl geleneksek olarak düzenlediği yardım kermeslerine bir yenisini daha ekledi.

Edremit’in Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen ve Edremit Belediyesi’nin de destek verdiği kermes, hayırsever vatandaşların akınına uğradı. Derneğin yönetim kurulu ve diğer bayan üyeler, evlerinde hazırladıkları el işi gıda malzemelerini stantta sergiledi. Giyim eşyalarının da satışa sunulduğu sergiye ilçe protokolü de ilgi gösterdi. Dernek başkanı Mustafa Erol’un da gün boyu başında durduğu kermes sergisinin beklenen ilgiyi gördüğü bildirildi.

Duyarlı hayırsever vatandaşlara teşekkür eden dernek başkanı Mustafa Erol, elde edilen gelirin ihtiyaç sahibi vatandaşlara aktarılacağını vurgulayarak, “Derneğimizin amacı hayırseverlerden alıp, ihtiyaç sahiplerine iletme vazifesidir. Bu ince çizgide ne veren, ne de alan kişi yada kişiler rencide ve deşifre edilmemektedir. Bu amaçla kurularak sayısız hayır işine imza atan ve atmaya da devam eden derneğimizin bu günlere gelebilmesi hayırseverlerin yardımlarına dayalı biçimde gerçekleşti.

Şu günlerde bağış sıkıntısı yaşanan derneğimizin, yakın zamanda gelecek olan bağışlar ile yeniden eski durumuna gelmesi için iş yerlerine ziyaretler yapıp bağışlar almaya çalışıyoruz. Açtığımız bu kermes sergisinin bir köşesinde de hayırsever halkımızdan makbuz karşılığı bağışlar almaya çalıştık. Tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Gün boyu açık kalan kermes sergisine gelen çok sayıda hayırsever vatandaş, ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı olarak yüksek fiyatlarla alışveriş yaptı. Dernek yönetimi, bölge halkını daha hayır işleri konusunda duyarlı olmaya davet ederek, bölgede çok sayıda yardıma muhtaç kişi ve ailenin bulunduğunu hatırlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?