5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Gelin dokunulmazlıkları kaldıralım

DP LİDERİ HÜSAMETTİN CİNDORUK:

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde temaslarda bulunan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Ben kimseyle kavga etmek istemiyorum. Biz barışan bir Türkiye istiyoruz. 550 milletvekilinin 300'ü hakkında eğer yolsuzluk dosyası varsa, o meclisin anayasa hakkını tartışmak gerekir" dedi.

Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye ilçelerini ziyaret eden DP lideri Hüsamettin Cindoruk, daha sonra Edremit İlçe Teşkilatı'nın yeni binasının hizmete açtı. Davul ve zurnayla karşılanan Cindoruk, esnafı ve partilileri selamladı. DP Edremit İlçe Başkanı Müjdat Tüzün ve diğer partililer ile birlikte seçim otobüsü üzerine çıkarak partililere hitaben kısa bir konuşma yapan Cindoruk, "Türkiye'nin her yerinde varız ve yükselişimiz giderek ilerliyor. Eğer hakkımda bir yolsuzluk, bir yanlışlık veya bir hata varsa, işte meydan, işte ben. Gelin bana söyleyin. Siyasi hayatımızda leke yok, sabıka yok. Ben kimseyle kavga etmek istemiyorum. Biz barışan bir Türkiye istiyoruz. Evimizde televizyonumuzu açtığımızda, haberleri 10 yaşındaki bir çocuğumuz bile gelsin izlesin istiyoruz. Bu kalabalık, ağız kavgasıdır. Gelin şu dokunulmazlıkları kaldıralım. Kimin ne yolsuzluğu varsa ortaya çıksın. Meclisteki 550 milletvekilinin 300'ü hakkında eğer yolsuzluk dosyası varsa, o meclisin anayasa hakkını tartışmak gerekir. Sabıkamız, yolsuzluğumuz yok, devletin kesesinden para almışlığımız yok, ihale yolsuzluğumuz yok. Bizi idare edecek kadroyu da, bizim gibi dürüst kişilerden seçmeliyiz" diye konuştu.

"KURUMLAR ARASI SAYGISIZLIĞA ÜZÜLÜYORUZ"

Parti binasının kurdelesini kesen Cindoruk, daha sonra basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı. Cindoruk, "Bizim devlet kurumlarına saygımız sonsuzdur. Devlete saygısı olan bir siyasi partiyiz. Bugün kurumlar arası saygısızlığa üzülüyoruz ve ondan korkuyoruz. Başta TSK olmak üzere yargıya, üniversiteye yapılan haksızlıklar karşısında şaşırıyoruz. Tenkitlerimizi ve tekliflerimizi yapıyoruz. Şimdi DP yeni bir anayasa taslağı hazırlıyor. Hiç olmazsa hukuk dalında kurallar koyarak devlette bir istikrar sağlamaya çalışacağız. Çare üreten bir siyasi partiyi ortaya koyacağız" dedi.

Cindoruk, 85 yaşındaki bir partilinin eski fotoğrafları göstermesiyle duygulandı. 91 yaşındaki eski bir partili kadının Cindoruk'un yanına gelerek kendisiyle hasret gidermesi, parti binasında duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu. Partililerle tek tek selamlaşarak hatıra fotoğrafları çektiren Cindoruk, daha sonra seçim otobüsüne binerek Edremit Körfezi ziyaretinin son durağı olan Havran ilçesinin DP'li Büyükdere Belediyesi'ni ziyaret etti. Hüsamettin Cindoruk'un geceyi Edremit Körfezi'ndeki bir otelde geçireceği öğrenildi.

DP LİDERİ HÜSAMETTİN CİNDORUK:
DP LİDERİ HÜSAMETTİN CİNDORUK:
DP LİDERİ HÜSAMETTİN CİNDORUK:
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 19:43:01
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 23:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?