3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Genç teğmen kaza kurbanı

BALIKESİR’in Susurluk İlçesi’nde dün akşam meydana gelen trafik kazasında, köprüden uçan otomobilin sürücüsü Üsteğmen 27 yaşındaki Ümit Çalışkan otomobilden fırlayarak yaşamını yitirdi.

Ağrı Patnos’ta görevliyken, Hakkari 1’inci Sınır Tugayı’na geçici olarak görevlendirilen Çalışkan’ın, bir hafta önce kızları dünyaya geldiği için doğum iznine ayrıldığı belirtildi.Susurluk İlçesi Göbel Kavşağı’nda dün saat 20.30’da Ümit Çalışkan yönetimindeki 10 FH 531 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu su kanalına uçtu.

Takla atan otomobilin sürücüsü Üsteğmen Ümit Çalışkan, emniyet kemeri takmadığı için kaza sırasında araçtan fırlayarak yaşamını yitirdi. Balıkesir’e bağlı Macarlar Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve Ağrı’nın Pantos İlçesi’nde görev yapan Üsteğmen Ümit Çalışkan’ın, bir süre önce Hakkari 1’inci Sınır Tugayı’na geçici olarak görevlendirildiği kaydedildi.

Üsteğmen Çalışkan ile Ağrı Patnos’da öğretmen olarak görev yapan bir yıl önce evlendiği eşi Saadet Çalışkan’ın bir hafta önce ’Bade’ adını verdikleri kızlarının dünyaya geldiği belirtildi. Doğum iznine ayrılan Üsteğmen Ümit Çalışkan’ın, Susurluk İlçesi’ne bağlı Göbel Köyü’nde oturan kayınvalidesi ve kayınpederinin evine bıraktığı eşini, arkadaşından emanet aldığı otomobille almaya giderken kaza geçirdiği belirtildi. Ümit Çalışkan’ın ölümü, ailesini ve arkadaşlarını yasa boğdu.

Kazayla ilgili soruşturmaya Susurluk Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Bursa Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan Çalışkan’ın cenazesi Macarlar Köyü’nde toprağa verilecek

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2011 Cuma 18:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?