7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Gençler Rock Festivali'nde buluştu

Edremit İlçesi'ne bağlı Zeytinli Beldesi'nde düzenlenen Rock Festivali'nde, gençler rock müziğin etkisiyle kendilerinden geçti. 

Zeytinli Belediyesi ile Poem Müzik işbirliğiyle düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 'Zeytinli Rock Festivali'nin ilk gününde Ogün Sanlısoy, Aylim Aslım, Zardanadam, Nem, 110, Buz ve Umut Kuzey sahne aldı. 

Performanslarıyla yıllara meydan okuyan gruplar, sahne aldıkları Dalyan sahilinde şarkılarıyla hayranlarını büyüledi. Yaklaşık 200 metre genişliği ve 1.5 kilometre uzunluğu olan sahili dolduran on binlerce rockçı genç, yüzbinlerce şişe ve kutu bira tüketti. 

Festivale ev sahipliği yapan ve festival alanına son model bir yarış motosikletiyle gelen Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç, "Buraya festivalimizi izlemek için yaklaşık 50 bin kişi geldi ve hala festival alanına girmeyi bekleyen en az 2 bin kişi var. Bunun bizi ne kadar mutlu ettiğini anlatamam. 3 gün sürecek konserde her gece 7 rock sanatçısı sahne alacak. 

Burada dostluğu, barışı ve kardeşliği göstermek istiyoruz. Rock yapmamız başka şeylere de kapımızın açık olmadığı anlamına gelmez. Gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz festivalimizin bu yıl ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

Binlerce insan kumsala çadır kurdu. Burada kumsalın yalnızca 5 yıldızlı otelleri kurarak değerlendirilemeyeceğini göstermek istedik" dedi. 

Aytaç'ın, sanatçılara ağaçtan yapılmış plaket ve zeytinyağı hediye ettiği festivale, CHP Balıkesir Milletvekili Sedat Pekel de katıldı. Festivalde, Türkmen elbiseli iki yaşlı kadının rock dinlemesi ise dikkat çekti.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 15:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?