6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Gençlerden Ata'ya şükran

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Balıkesir'in Bandırma ilçesinde coşkuyla kutlandı. Stadyumdaki törenler sırasında etkili olan şiddetli rüzgar gösteri yapan öğrencilere zor anlar yaşattı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 90. Yıl törenleri Cumhuriyet Meydanı'nda sabah saat 09:00'da saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Kaymakam Salih Keser, 6. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ayhan Gümüş, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, resmi dairelerin amir ve müdürleri ile askeri ve mülki erkan katıldığı törenlerde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

17 Eylül Stadyumu'nda düzenlenen törenlerde protokol mensuplarının vatandaşların bayramını kutlamasının ardından Kaymakam Salih Keser günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrencilerin geçişinin ardından lise öğrencilerinin folklor ve dans gösterileri yapıldı. Gösteriler sırasında kuvvetli esen rüzgar öğrencilere zor anlar yaşattı.

Rüzgarın etkisiyle öğrencilerin danstta kullandıkları şemsiyeler ters dönerken, birçok öğrencinin şemsiyesi de uçtu. Görevli öğretmenler sahada uçuşan şemsiyeleri toplayıp saha kenarına bırakırken, öğrenciler gösterilerine şemsiyeleri olmadan devam etmek zorunda kaldı. Törenlerde öğrencilerin açık tribünde kartonlarla yaptıkları Türk Bayrağı ve çeşitli figürler stadyumu dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Stadyumdaki törenlerde Bandırma'da orta öğretim kurumları arasında düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Liselerarası Genç Erkekler Basketbol Türkiye Yarı Final birincisi olan Kemal Pireci Lisesi'ne ödülünü Kaymakam Salih Keser, Basketbol Genç Erkekler İl İkincisi olan ŞMG Lisesi ödülünü Tuğgeneral Ayhan Gümüş'ten, Güreş Balıkesir birincisi ve ikincisi olan İmam Hatip Lisesi'nde ödülünü Belediye Başkanı Sedat Pekel'den aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 14:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?