6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Gerçek mi iftira mı?

Balıkesir’in Ayvalık ilçesin de bir babaanne, zihinsel özürlü torununun oğlu tarafından işkence gördüğünü iddia etti. Bunun üzerine harekete gecen polis, eve düzenlediği baskında “Kayınvalidem bizim ayrılmamızı istediğinden bu yalanları uyduruyor” diye kayınvalidesini şikayet eden gelini yatıştırmak zorunda kaldı.

Ayvalık’ta Armutçuk mevkiin de oturan babaanne Beyse Ortaköy (70), mahalle muhtarına oğlu Hadi Ortaköy’ün (50) zihinsel özürlü olan torunu 17 yaşındaki Ümit’i dama kapatarak ayaklarından kelepçelediği ve önüne yiyecek olarak çiğ patates bıraktığını iddia etti. Konuyu gerekli mercilere taşıyan mahalle muhtarı Özer Dikduran, özürlü çocuğun kurtarılması için seferber oldu.

Aldığı ihbarı değerlendiren emniyet güçleri, Esentepe mevkiinde bir damda yaşayan 4 çocuklu Ortaköy ailesine ani baskın yaptı. Anne Birsen ile baba Hadi Ortaköy’ün evde olmadığı için bir süre kapıda bekleyen ekip, daha sonra eve gelen anneye olayı anlattı.

Birden çıldıran gelin, kaynanasının onu kocasında ayırmak istediği için yalanlar uydurduğunu iddia ederek polise, “Bizi ayırmak isteyen kaynanam yalan uyduruyor. Kocam oğluma işkence yapmıyor. Biz çocuklarımıza bakabilecek kudretteyiz. Kocam sütçülük yapıyor. Gül gibi geçinip gidiyoruz” diyerek kayınvalidesini şikayet etti.

Polis tarafından sakinleşen anne, daha sonra zihinsel engelli oğlu Ümit’i dışarı çıkardı ve boynuna sarılarak ağladı. Polis, daha sonra aile ve çevredeki vatandaşların ifadelerine başvurdu.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 10:48:19
Güncelleme :30 Ağustos 2009 Pazar 10:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?