7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Gergin toplantı

Balıkesir İl Genel Meclisi'nin (İGM) Haziran ayı toplantısında, İl Özel İdaresi'nin, ilçeler, köyler ve merkez köylere yatırım programı değişikliklerinde bazı köylerin ödeneklerinin iptal edilmesi tepkilere yol açtı. MHP Edremit İGM Üyesi Ali Rıza Timur, "Ben burada pis kokular alıyorum. İktidar partisi olan AK Parti, acaba o köylerden oy alamadığı için mi 2008'de yapılan yatırımlar değiştiriliyor" dedi.

Komisyon raporunda, ödeneklerin, 19 ilçe kaymakamlıkları ve çevre köylerin muhtarları ile görüşülerek yapıldığı belirtildi. Program değişikliklerinde bazı köyler iptal edilirken diğer yerlerde de çevre düzenlemesi yerine köylerin kanalizasyon, su deposu, içme suyu, tarımsal su, sterize bakım gibi ihtiyaçları doğrultusunda hareket edildiği kaydedildi. Komisyon raporuyla ilgili söz alan MHP Edremit İGM üyesi Ali Rıza Timur, söz konusu program değişikliğiyle ilgili pis kokular aldığını, bunun partili partisiz manasına gelen, "kayırma" olduğunu iddia etti. AK Partili Şükrü Güneş ise, "Biz köy muhtarlarına ve köyün ihtiyaçlarına göre hareket ettik. Bize en az oy veren yerlerden Gökçeören, Söğütçük, Kuşkaya, Bereketli yolları yapılmıştır. Biz burada partili, partisiz ayrımı yapmıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından ilgili komisyon raporu, MHP, CHP ve DP gruplarının toplam 22 ret oyuna karşılık AK Parti Grubunun 32 oyu ile kabul edildi.

CHP GRUBU SALONU TERK ETTİ
Öte yandan, CHP meclis üyeleri, İGM Başkanlığına, "Hukuk Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu" kurulması için önerge sundu. Daha önceki toplantılarda da sunulan bu önergenin bugünkü oturumda da oy çokluğu ile gündeme alınmaması üzerine CHP'li üyelerin tümü salonu terk ederek tepki gösterdi. CHP Grup Sözcüsü Namık Havutça, toplantı salonunun dışında yaptığı açıklamada., AK Parti grubunu eleştirdi. Havutça, "Biz. gurup olarak ceza kanunu adına yetki kullanan bir hukuk komisyonu kurulmasını istedik. İGM yasasının değişmesi ile birlikte bir çok ihaleye imza atılmaktadır. Bu komisyonun kurulması ile her türlü işlemin hukuksal süreçten geçmesini ve düzenlenmesini istiyoruz. Ayrıca, bütün illerimizde Avrupa Birliği ve İnsan Hakları komisyonu var. AK Parti burada çoğunluğa sahip olduğu için, 'İstediğimizi kurdurur, istemediğimizi kurdurmayız' diyor. Bu, bu anlama geliyor. Biz herhangi bir şey peşinde değiliz. Benim bu komisyona gireyim diye bir talebim de yok. Sonuçta komisyonu İGM oluşturacak, bu şekilde devam ederse arkadaşlarımızın hepsi görev almış oldukları komisyonlardan çekilecekler ve hesap uzmanları ile Sayıştay'dan inceleme isteyeceğiz" dedi.

HAYIRSEVERLERE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ
İGM tarafından oluşturulan komisyonca belirlenen üstün hizmet ödülüne layık hayırseverlerin isimleri okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre, Balıkesir'den Nuran Oğuz, Ömer Selahattin Kurşun, Mehmet Niyazi İstanbulluoğlu ve Mehmet Bolluk ile Burhaniye'den Faruk Kızıklı, Mustafa Tayyar Keskin ve Celal Toraman isimli hayırseverlere üstün hizmet ödülü verilmesi kararlaştırıldı. Ödül töreninin tarihinin daha sonra belirleneceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 10:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?