3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Girişimcilik kursunda sertifika töreni

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen iğne oyacılığı ve dantel işi ile uğraşan ev hanımlarına yönelik açılan girişimcilik kursunda katılan 47 bayana sertifikaları törenle verildi. 

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (Bansiad) tarafından Avrupa Birliği fonlarından finanse edilen 'Bandırma'da iğne oyacılığı ve dantel işi ile uğraşan ev hanımlarının girişimcilik niteliklerinin arttırılması yolu ile ekonomik haklarının geliştirilmesi' projesi kapsamında Bandırma'da el işi yapan ev hanımlarına yönelik kursu tamamlayan bayanlar için sertifika töreni düzenlendi. Törende konuşan Bansiad Başkanı Nihat Yazıcı, "Bandırma'da iğne oyacılığı ve dantel işi ile uğraşan ev hanımlarının girişimcilik niteliklerinin arttırılması yolu ile ekonomik hakların geliştirilmesi için projesi başarıyla tamamlandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Bandırma İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje kapsamında Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman'dan da destek alınmıştır. Aralık 2007 ile Temmuz 2008 arasında toplam 8 ay süren proje kapsamında 47 tane bayana Girişimcilik, Pazarlama ve Üretim konularını kapsayan 36 saatten 108 saat eğitim kursu verdik. Böylece 47 bayan eğitim sertifikası almaya hak kazandı. 

Danışmanlık hizmetleri kapsamında eğitim almış 35 bayanla birlikte Bandırma'da kurulan üç danışma bürosunda 4 ay boyunca faaliyette bulunuldu. Danışmanlık hizmetinde bulunan 35 bayana eğitim sertifikası verdik çeşitli köy ve mahalleleri dolaşıp ziyaretler yaptık. Sonuçta el işi yapan 2 bin 500 bayana ulaşıp danışmanlık hizmeti verdik. Proje sonucunda eğitim alan ve daha sonra danışmanlık hizmetlerine katılan bayanların bir grubu Nisa Kadın Çevre ve Kültür İşletme Kooperatifi kurup aile bütçelerine katkı sağlamışlardır" dedi. 

Törende kursu tamamlayan bayanlara sertifikaları Bansiad Başkanı Nihat Yazıcı, Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 15:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?