6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Gizemli yerleri keşfettiler

Doğa Araştırma Sporları ve Kurtarma Derneği(DASK)'in görüntü avcılığı yarışmasının bu yıl 13.’sü Balıkesir’in Edremit ilçesinde düzenlendi.

Ünlü bin bir pınarlı Kazdağları ve Madra Dağları’nda düzenlenen görüntü avcılığı yarışması kapsamında DASK üyeleri, Havran’da Kaymakamı Fatih Genel, öncülüğünde düzenlenen trackingte Marda dağlarının gizemli yerlerini keşfettiler.

Düzenlenen yürüyüşe Kaymakam Fatih Genel, Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, DASK Başkanı Pelin Küllahçı, organizasyon yöneticisi Funda Gönendik, DASK jüri üyeleri İbrahim Demirel (Fotoğraf sanatçısı), Tuğrul Çakar (Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi) Necmettin Külahçı (Dask Onursal Başkanı), İbrahim Elman (Zeytinli Fotoğraf Sanatçıları Başkanı), Haşmet Demirbil(Körfez Fotoğraf Sanatçıları Deneği Başkanı), İl genel meclis üyesi İbrahim Yavuz Duman ve çok sayıda Dask üyesi ile doğa severler katıldı.

Tracking kapsamında Taşağarası köyüne otobüsle giden doğaseverler, buradan patika yollardan yaklaşık 10 km yürüyerek Çakırdere ve Kozdere köyüne vardılar. Bölgeden çok etkilendiklerini belirten doğaseverler, buradaki köylülerin misafirperverliğine de hayran kaldıklarını buranın keşfedilmeyen doğa harikası bir bölge olduğunu ifade ettiler.

4 gün sürecek yarışma 18 Mayıs 2009 tarihinde sona erecek. Zeytinli, Altınoluk ve Güre belediyelerinin katkıları düzenlenen yarışma kapsamında fotoğraf sanatçıları Kazdağları ve çevre köyleri karış karış dolaşıp fotoğraflayarak çektikleri fotoğraflarla dereceye girmeye çalışacaklar.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 17:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?