5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Göletler balıklandırıldı

BALIKESİR'DEKİ GÖLETLER BALIKLANDIRILDI

Balıkesir'de 4 gölete balıklandırma işlemi uygulandı. Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün 2010 yılı balıklandırma programı kapsamında Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünden getirtilen 85 bin adet sazan yavrusu İvrindi Karaçepiş (25 bin), Çarkacı (20 bin), Kınık (20 bin) ve Bigadiç Salmanlı (20 bin) göletlerine atıldı.

 

AMAÇ DOĞAL YAŞAMIN KORUNMASI

Tarım müdürlüğü yetkilileri, göletlere neden sazan balığı bırakıldığıyla ilgili yaptıkları açıklamada doğal stokun desteklenmesini gerekçe gösterdi. Sazanın avlanıp etinin de lezzetli olması sebebiyle tüketildiğini belirten yetkililerin yaptığı açıklamada, rezervuarlara adaptasyonunun kolay olması, büyük sıcaklık değişimlerine, besin ve oksijen yetersizliğine direncinin kuvvetli olması, etinin lezzetli ve balıkçılarca makbul bir tür olması sebebiyle sazan (Cyprinus carpio) balığı bırakıldığını bildirdi. Açıklamada, "Böylece doğal stokun desteklenmesi, sportif balıkçılığın geliştirilmesi ve atıl durumda olan su kaynaklarının üretime kazandırılması ve protein açığının kapatılmasında öneme haiz olan aqua-kültürün desteklenmesi hedeflenmiştir" denildi.

 

BALIKÇILARA VE KÖYLÜLERE SORUMLULUK

Yapılan çalışmaların başarıya ulaşması ve rezervuarda stokun gelişebilmesi için balıkçılara ve köylülere görev düştüğü belirtildi. Göletlere bırakılan yavruların korunması gerektiği ve en az 1 defa üremelerine fırsat tanınması gerektiği vurgulandı. Bu sebeple zaman ve boy yasaklarına uyulması, balıklandırma yapılan rezervuarların balıklar gelişimlerini sağlayana kadar daha az tercih edilmesi gerektiği belirtildi. Balıkları sadece yasak dönemde değil avlanmanın serbest olarak yapıldığı dönemde de korumak ve bilinçli olarak avlamak gerekliliğine dikkat çekilen açıklamada, ağ gözü açıklığına dikkat edilmesi ve boy tahditlerine mutlaka uyulması hususları da hatırlatıldı.

BALIKESİR'DEKİ GÖLETLER BALIKLANDIRILDI
BALIKESİR'DEKİ GÖLETLER BALIKLANDIRILDI
BALIKESİR'DEKİ GÖLETLER BALIKLANDIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 17:01:01
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 17:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?