6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Gömeçli bayanlar meslek edindi

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün açmış olduğu giyim, makine nakışı, ev mefruşatı, ebru ve kuaförlük kursları tamamlanırken, açılan yıl sonu sergisinde de büyük coşku yaşandı.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’ın açılışını yaptığı Nuri Bozyel Kültür Merkezindeki sergide yer alan 83 bayanın eserleri göz kamaştırdı.
Gömeç Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün ilçe merkezinde açmış olduğu kurslar tamamlanırken, düzenlenen yıl sonu sergisi de büyük ilgi gördü. Kursları bitiren bayanlara ilk belgeyi veren Kaymakam Nihat Nalbant, kurslara katılan genç kızların çeyiz hazırlamanın yanı sıra satılacak eserler de üretmelerini istedi.

Kursiyerleri ve öğretmenleri kutlayan Kaymakam Nalbant, “Bayanlarımız bu kurslarda beceri kazanmışlardır. Evlerde kullanılmayan eski eşyalar bile basit çalışmalarla çok değerli hale gelebilmektedir. Genç kızlarımızın bu kurslara çeyiz hazırlamak için geldiklerini görüyorum. Bu yetmez. Kurslarda satılacak eserler de üretin. Gömeç de açılan 39 kursta 483 kişi beceri kazanmış. Bu da yetersiz. Kursiyer sayımızı katlamamız lazım. Kursiyerlere ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İlçede açılan 39 kursta 483 kişinin eğitim gördüğünü belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüsnü Özcan da, “Toplumumuzun ihtiyaçlarına göre kurslar açmaktayız. Bu yıl açtığımız kurslarda 3 bin 500 TL dolayında satış da yapılmıştır. Bu rakamın artmasını istiyoruz. Yeter ki sizler isteyin. Her dalda kurs açmaya hazırız. Kursiyerlere ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından serginin kurdelesi Kaymakam Nihat Nalbant ve Belediye Başkanı Naim Kocabıyık tarafından kesilirken, sergiyi yüzlerce Gömeçli gezdi. Sergi açılışına Kaymakam Nihat Nalbant ve Belediye Başkanı Naim Kocabıyık’ın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali kocabaş, İlçe Emniyet Amiri Ozan Serdar Bayer, AK Parti İlçe Başkanı Kasım Çelik ile daire amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 16:45:33
Güncelleme :15 Haziran 2009 Pazartesi 16:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?