3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Gönen 4.9 ile sallandı

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Gönen'in Tütüncü köyünde meydana gelen 4.9 şiddetindeki depremin şu ana kadar bir can ve mal kaybına yol açmadığını bildirdi. Bu arada, saat 11.42 ve 12.02'de 2.8 ila 3.3 büyüklüğünde hafif şiddetli artçı sarsıntılar kaydedildi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün saat 10.49'da merkez üssü Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Tütüncü olan 4.9 büyüklüğünde hafif şiddetli deprem meydana geldi. Yerin 13.2 kilometre altında gerçekleşen deprem, Balıkesir ve ilçeleriyle çevre iller ve İstanbul'da da hissedildi. 

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, depremin şu ana kadar bir can veya mal kaybına yol açmadığını, incelemelerin sürdüğünü söyledi. Depremi makamında evrak imzaladığı sırada kuvvetli şekilde hissettiğini anlatan Vali Hatipoğlu, "Saat 10.49 sularında il merkezinde de hissettiğimiz 3-4 saniye süren bir deprem yaşadık. Depremin merkez üssü Gönen ilçemize bağlı Tütüncü köyü. Bu deprem il merkezi ile Gönen, Bandırma ve Manyas civarındaki bölgemizi etkilemiştir. Endişe edilecek bir durum şu anda görülmüyor. 

Deprem çok kısa sürdü, ama etkileyiciydi. İnşallah bu şekilde sonuçlanır. Elimizden geldiğince tedbirlerimizi gözden geçiriyoruz. Ben de burada, makamımda evrakları imzalarken bayağı sallandık. Binanın kolonlarından, duvarlardan sesler duyduk, ama kısa sürmesi bizi rahatlattı. Kaymakam bey merkez üssü olan köyümüze hareket etti. Ancak, aldığımız bilgi şu anda herhangi bir can veya mal kaybının olmadığı yönündedir. Durum bu şekilde" dedi. 

Gönen Kaymakamı Saim Eskioğlu'nun Tütüncü köyündeki incelemeleri devam ederken, kaymakamlığa bağlı ekiplerin de hasar tespit çalışmaları yaptığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 14:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
azra ışık IP: 78.176.39.xxx Tarih : 11.07.2008 12:19:59

bence deprem çok etkileyiciydi ama benim bi sorum olucak deprem yeniden yaşanırmı ??? ve yaşanırsa kaç şiddetinde olucak acaba cevaplarınız için teşekkürler...