7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Gönen'de 2. Hüseyin Yakar dönemi

Balıkesir'in Gönen Belediye Başkanlığı'na 2. kez seçilen Hüseyin Yakar, mazbatasını alarak Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

29 Mart Yerel Seçimleri'nde yüzde 34 oyla seçimleri kazanan AK Parti'li Hüseyin Yakar ile meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri geçtiğimiz gün Gönen Adliyesi'ndeki İlçe Seçim Kurulu'nda düzenlenen törenle mazbatalarını aldılar. Yakar ve beraberindekiler mazbatalarını almasının ardından Cuma günü çok sayıda partiliyle birlikte AK Parti tarafından Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene katıldılar. Daha sonra Gönen Belediyesi önünde yapılan devir teslim töreninde ilk olarak saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan AKP İlçe Başkanı Ekrem Okan, yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini ve ortaya çıkan tablodan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Sorumlulukları yerine getirmek için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Okan, "AK Parti olarak güzel bir seçim dönemi geçirdik. Tüm yorgunluklarımıza karşı şu anda yaşadığımız sevinç her şeye değer. Seçim sürecinde adaylarımıza gösterdiğiniz ilgi ve teveccühten dolayı Gönen halkına teşekkür ediyorum. Var gücümüzle çalışacağız belediyecilik anlayışımız her yerde hissettireceğiz" dedi.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ise, 2. dönemde yeniden Belediye Başkanlığı görevine gelmenin mutluluk ve onurunu yaşadığını ifade ederek, Gönen halkının kendilerin gösterdiği desteğe layık olmak için çalışacaklarını kaydetti. Kendilerine oy veren vermeyen herkesin başkanı olacağını ve halkın arasından kopmadan belediyeyi yöneteceklerini belirten Yakar, "Beni yeniden belediye başkanlığı görevine layık gören partili partisiz tüm Gönenlilere teşekkür ediyorum. Bu sonuç bizim için onurların en büyüğü. Aynı zamanda bu benim, ekibimin ve partimin omzunda büyük bir sorumluluk. Bu görevlere gelmek kolay değil ama ondan daha zor olan da orada kalıcı olmak hizmet üretmek iz bırakmak. Her zaman bize oy vereninde, vermeyenin de belediye başkanı oldum ve olacağım" dedi.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar başkanlık makamında tebrikleri de kabul etti. Düzenlenen törenlerin ardından AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından Gönen Meydanı'na kurulan dev kazanlarda binlerce Gönenliye tavuklu pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Vatandaşlar meydanda yemek almak için uzun kuyruklar oluşturdu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 18:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?