6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Gönen'de kaçak gıda takibi

Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde zabıta ekipleri, pazar yerlerinde ve tezgahlarda satışı yasak olan gıdalar üzerinde denetimlerini arttırdı.
 
Salı günleri ilçede kurulan pazarda, gerek kaçak tezgahları gerekse satışı yasak olan gıdaları sıkı denetleyen Gönen Belediyesi zabıta ekipleri kayıt dışına göz açtırmıyor. Gönen Belediyesi, ilçe içine kurulan pazarı kapalı pazaryerine taşıyarak kayıt dışı ekonomiyi ortadan kaldırdı. Denetimi çok zor yapılan pazaryerlerindeki kaçak tezgahlar, alnının akı ile iş yapmaya çalışan pazarcı esnafına ekonomik anlamda büyük zarara uğrattığı belirten yetkililer, kapalı pazaryerine geçildikten sonra bu durumun ortadan kalktığını ifade ettiler. Kaçak olarak pazaryerine yakın alanlarda araç içinden satış yapmaya kalkan kaçak tezgahları da belediye zabıta ekipleri kaldırıyor. Bu durumdan oldukça memnun olduklarını söyleyen pazarcı esnafı özellikle Gönen kapalı pazaryerinde hak edilen kazanca ulaşabildiklerini dile getiriyorlar. 

Sağlık Bakanlığınca zehirli olduğu gerekçesiyle satışı yasak olan çam merkileri (çam mantarı) köylü pazarında sabahın erken saatlerinde zabıta ekipleri tarafından toplandı. Sabah erken saatlerde iki ayrı ekip olarak denetim yapan Gönen Belediyesi zabıtası köylü vatandaşlar tarafından kurulan müstahsil pazarında yaklaşık 150 kilo çam merkisi topladı. Zehirli olduğundan vatandaşların sağlığı açısından Sağlık Bakanlığı tarafından satışı yasaklanan çam merkileri zabıta ekipleri tarafından imha edildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, kapalı pazaryerine geçmekle birlikte kayıt dışı ekonominin de pazarcılık anlamında önüne geçtiklerini söyledi. Başkan Yakar "Zabıta ekiplerimiz işlerini layıkıyla yerine getiriyorlar. Gerek kayıt dışına göz açtırmayarak vergilendirilmiş tezgahları, gerekse yasaklı malları sattırmayarak vatandaşımızın sağlığını kolluyorlar" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 18:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?