3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Gönen'de okuma yazma kursa

Balıkesir'in Gönen ilçesinde Kaymakam Bekir Dınkırcı tarafından 'Ana -Kız Okuldayız Kampanyası' kapsamında yeni okuma yazma kursu başlatıldı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde tüm ülke genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde Gönen'de Kaymakam Bekir Dınkırcı tarafından yeni bir okuma yazma kursu süreci başlatıldı. 

Şehit Kaymakam Rahmi Bey İlköğretim Okulu'nda Kaymakam Bekir Dınkırcı ve eşi Şaziye Dınkırcı'nın da katılmıyla başlatılan kampanya kapsamında değişik nedenlerle okul dışı kalmış vatandaşlar için Halk Eğitimi Merkezi tarafından iki kurs açıldı. Okuma yazma bilmeyenler için 1. kademe kursunda 35 kişiye, okuma yazma bilmekte olup diploma alamamış vatandaşlara yönelik 5 yıllık ilkokul diplomasına denk şekilde belgelendirilen 11 kişiye eğitim verildiği belirtildi. Gönen ve köyleri genelinde okuma yazma oranının yüzde 98 olduğu belirtilirken, yapılan araştırmada 563'ü bayan toplam 786 vatandaşın ise okuma yazma bilmediğinin tespit edildiği kaydedildi

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 16:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?