7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

Her yıl 14 Haziran tarihinde tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan, "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü", Balıkesir'de Kızılay'ın düzenlediği tören ve etkinliklerle kutlandı.

Ülke genelindeki 59 kan merkezinde birçok etkinliklerle kutlanan, "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" münasebetiyle Balıkesir Altıeylül İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, kan bağışı yapan gönüllülere altın, gümüş ve bronz berat verildi. Törene, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Akif Okur, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Hasan Taş ve çok sayıda davetli katıldı.

Dünyada, her yıl, ABO AB sıfır) kan grubu sistemini bulan Nobel ödüllü Karl Landsteiner'in doğum günü olan 14 Haziran'da kutlanan, "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" bu sene de Sağlık Bakanlığı himayesinde Türk Kızılay'ı tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kızılay Şube Başkanı Hasan Taş, Türk Kızılay'ının ülkenin kan ihtiyacı olan yaklaşık 1,8 milyon ünitenin tamamının düzenli, güvenli ve gönüllü kan bağışçılarından temin edilmesini hedeflediğini, bu hedefe ise 55 ildeki 59 kan alma birimi ile ulaşılmaya çalışıldığını söyledi. Türk Kızılay'ının 2008 yılında olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında da kan sıkıntısı yaşanmaması için iftar sonrasında çalışmaya devam ederek kan bağışlarını kabul edeceği bildirildi.

Türk Kızılay'ının, Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" etkinlikleri çerçevesinde Balıkesir merkez gönüllü ve düzenli kan bağışçılarına madalya ve plaket verildi. Altıeylül İlköğretim Okulu Konferans Salonu'ndaki törende, Ramazan Bayhan, Halil Demir, Mehmet Ölçerler ve Şaban Temel isimli bağışçılara altın madalya verilirken, 14 bağışçıya gümüş ve 63 bağışçıya ise bronz madalya verildi. Okuldaki törenin ardından lokma hayrı yapıldı. Burada düzenlenen kan bağış kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kızılay'ın etkinliği gün boyu devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 17:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?