7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Göreve geri döndü

Balıkesir Emniyet Müdürüyken 2009 Mahalli Genel Seçimlerinde İstanbul Beşiktaş'tan Belediye Başkan Aday Adayı olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, başkan adayı olamayınca tekrar müracaat edip devlet memurluğundaki görevine döndü. Coşkun Hayal, dünden itibaren Balıkesir Emniyet Müdürü olarak eski görevine başladı.

Belediye başkanlığı seçimlerinde aday olmak için Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki polislerden 31 kişi istifa etmişti. Belediye başkan adaylığı için istifa edenler arasında Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, Çanakkale Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı Demiray Çaldır, Niğde Polis Okulu'nda göreli Emniyet Müdür Yardımcısı Basri Özdemir dikkat çekmişti. Ayrıca 2 emniyet amiri, 2 komiser ve 23 polis memuru da adaylık için istifa etmişti. Coşkun Hayal'in AK Parti'den Beşiktaş Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi beklenirken, parti genel merkezinde yapılan değerlendirmede Beşiktaş Belediye Başkan Adayı olarak Anavatan Partisinin eski genel başkan yardımcısı Sibel Çarmıklı'nın adı açıklandı. Bayan aday olarak adı ön plana çıkan Sibel Çarmıklı'nın AK Parti Beşiktaş Belediye Başkan Adaylığı kesinleşince Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, yasal olarak tanınan hakkını kullanıp eski görevine tekrar geriye döndü.

Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, vekaleten yerine bakan yardımcısı Ümit Demirkıran'dan devir aldığı görevine dünden itibaren başladı. Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, ilk olarak 15 Mart Pazar günü AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingiyle ilgili hazırlıkları inceledi. Başbakan Erdoğan'ın Balıkesir mitingiyle ilgili hazırlıklar ise devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 18:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?