7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Görüntü avcılığı yarışması

Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği’nin (DASK) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği ‘Doğada Görüntü Avcılığı’ (DOGAY) yarışmasının bu yıl Kaz Dağları’nda yapılacağı açıklandı.

15-19 Mayıs 2009 tarihleri arasında Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk, Güre, Zeytinli Beldeleri ve Kaz Dağları’nda yapılacağı bildirilen ‘DASK DOGAY 2009’a 100’ün üzerinde fotoğrafçının katılacağı öğrenildi. Yarışma ile ilgili bilgiler veren yetkililer, ‘DASK DOGAY’ın her yıl Anadolu’nun farklı bir yöresinde düzenlenen fotoğraf ve doğa severlerin buluştuğu uluslararası bir etkinlik olduğunu söyleyerek, “DASK DOGAY’ın sloganları şöyledir; Ayak izinden başka bir şey bırakma!. Anılardan başka bir şey götürme!. Zamandan başka bir şey öldürme!. Görüntüden başka bir şey alma!. ‘DASK DOGAY’ her yıl Anadolu’nun farklı bir yöresinde düzenlenen fotoğraf ve doğa severlerin buluştuğu uluslararası bir etkinliktir. 1995’ten bu yana düzenlenmektedir. Bu yıl on üçüncüsü yapılacaktır.

Bir fotoğraf yarışması olmasının ötesinde, düzenlendiği bölgeye yönelik farklı amaçları içerir. DASK DOGAY dünyada benzeri olmayan, Anadolu’ya özgü bir fotoğraf ve doğa şenliğidir. Düzenlendiği bölgenin; Tanıtımına (yüzlerce kişinin bu bölgeye gelmesi ve bölge hakkında bilgi sahibi olması), ekonomisine (bölge esnafına ve halkına yarışma sırasında ve sonrasında ekonomik katkı sağlanması), turizmine (ev pansiyonculuğunun desteklenmesi, turizm firmalarının bölgeye dikkatinin çekilmesi), yerel yönetimlerine (yarışmada oluşturulan fotoğraf arşiviyle, belediye ve kaymakamlıklara görsel tanıtım materyali sağlanması), eğitim hizmetlerine (ilköğretim öğrencilerine kütüphane oluşturmak veya eğitim malzemesi desteği sağlanması), belgelenmesine (100’den fazla fotoğrafçının çektiği 6000 dolayında fotoğraf ile bölgenin belgelenmesi), fotoğraf sanatını daha yakından tanımasına (saydam gösterileri, fotoğrafla ilgili etkinliklerle bölgedeki halkın fotoğrafa ilgisinin arttırılması, dolayısıyla fotoğraf derneklerine katılımın arttırılması ve desteklenmesi, çocukların fotoğrafçılık hakkında bilgilendirilmelerinin sağlanması) katkıda bulunur” dedi.

HERKESE AÇIK KAMP KURULACAK
Yarışma sırasında kurulacak olan DASK KAMPI’nın herkesin katılımına açık olduğunu söyleyen dernek yetkilileri, İsteyenlerin kamp yapıp, çevreyi gezebileceğini, isteyenlerin de yarışmaya ve etkinliklere katılabileceklerini söyledi. Yarışmanın, DASK tarafından dağıtılan işaretli saydam filmlerle ve belirlenen özellikteki sayısal (dijital) fotoğraf makineleriyle aynı zamanda, aynı sürede yapılan çekimlerin değerlendirilmesiyle yapılacağı belirtildi. ‘DASK DOGAY’ın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından desteklendiği ve yarışma süresince TFSF temsilcisinin bulunacağı söylendi.

DASK DOGAY’a yarışmacı veya izleyici olarak herkes katılabiliyor. İzleyici olarak katılmak serbest ve ücretsiz. Yarışmacı olarak katılım ise ücretli. Yarışmanın 15 - 16 Mayıs’ta GÜRE’de yapılacak kayıtlarla başlayacağı öğrenilirken, 18 Mayıs’ta seçici kurul değerlendirmesi sonrasında Altınoluk’ta ödül töreni düzenleneceği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 11:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?