6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Gösteriler Cumartesiye ertelendi

Balıkesir'deki 23 Nisan gösterileri 25 Nisan Cumartesi gününe ertelendi. Valilikten yapılan açıklamada, hava muhalefeti sebebiyle gösterilerin cumartesi saat 10.00'da Atatürk Stadı'nda yapılacağını açıkladı.

Balıkesir'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın gösterileriyle ilgili bölümünün yağışlı ve soğuk hava sebebiyle iptal edilirken, programın açılış töreni yapıldı. Kurtdereli Kapalıspor Salonu'ndaki törene, Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı İsmail Ok ve eşi, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, diğer mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu. Vali Selahattin Hatipoğlu, beraberinde Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı olduğu halde tüm salonu dolaşıp çocukların ve halkın bayramını kutladı. Açılış programı, öğrencilerin hep birlikte öğrenci andını okumasıyla sona erdi.

BAYAN VALİ, OKULLARDA GÜVENLİK İSTEDİ
Öte yandan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın geleneksel uygulamalarından olan öğrencilerin makam teşkilleri Balıkesir'de de yapıldı. İl protokolünün makamları bu sabah geçici olarak çocuklara teslim edildi. Valilik koltuğunun bu bayramdaki yeni sahibi Plevne İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Funda Kevser İnal oldu.

Vali Selahattin Hatipoğlu, karşılayıp tanıştığı Funda Kevser'i makam koltuğuna oturtup sohbet etti. İdealinin vali olmak olduğunu belirten Funda Kevser, mutluluğunu ifade ederken son derece heyecanlı olduğu gözlendi. Vali Selahattin Hatipoğlu'nun sohbet ederek heyecanını yatıştırdığı minik vali, eğitimin iyi seviyede olduğunu ve daha başarılı şekilde sürmesini istediğini belirttikten sonra özellikle ilköğretim okullarındaki güvenlik tedbirlerinin daha da artırılmasını istedi.

Okullara kötü amaçlı kişilerin çok geldiğini anlatan Funda Kevser, sivil polis görevlisi sayılarının daha da artırılıp güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılmasını, öğrencilerin daha güvenli eğitim ve yaşam sürmelerini istediğini bildirdi. Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Funda Kevser'in bu isteklerinin yerinde ve çok önemli olduğunu, mevcut önlemlerin var olduğunu ancak bunun ilgili birimlere verilecek talimat ile tekrar gözden geçirtebileceklerini ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal da okullardaki güvenlik tedbirlerinin artırılması talimatıyla ilgili gereğini yapacaklarını söyledi. Bayan vali, belediye başkanı ve başsavcı ile de telefon görüşmesi yaptıktan sonra temsili görevinden ayrıldı. Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Funda Kevser İnal ile birlikte Elif Coşkun ve Hilal Şener isimli öğrencilere birer kol saati ve kalem, okul müdürü İsmail Demirel ve sınıf öğretmeni Rüya Ayanoğlu'na da birer kalem hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 16:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?