7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Gözyaşlarıyla oynadılar

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, arkadaşlarının ölümüne rağmen sahneye çıkan Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi, hayatlarının en zor oyununu oynadı.

İlçenin en başarılı halk oyunları ekiplerinden olan geniş kadrolu Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi'nın oyuncusu Melek Özer, dün akşam saatlerinde, ailesi ile birlikte özel otomobilleriyle tedavi için gittikleri İzmir'den Edremit'e dönerken trafik kazası geçirdi. Kazada Melek ile birlikte annesi Asiye ve babası Dursun Özer hayatını kaybetti. Sabah okula geldiklerinde arkadaşlarının ölüm haberiyle yıkılan halk oyunu ekibi öğrencileri, günler öncesinden hazırlandıkları 'Turizm Haftası' kutlama programındaki gösterilerine çıkıp çıkmamakta kararsız kaldı.

Aldıkları son karar ile Şükrü Tunar Kültür Merkezi'ndeki programa çıkan öğrenciler, hayatlarının en acı sahne tecrübesini yaşadı. Öğrenciler oyun esnasında sık sık gözyaşı döktü. Evvelki gösterilerinde yüzlerinden gülümseme eksik olmayan ekip, hayatlarının en zor oyununu oynadı.

Gösteri sonunda, programın sunucusu ekibe teşekkür etti ve acı olayı tüm davetlilere açıkladı. Davetliler, acı haberi alınca üzüntüye boğuldu. Çok sevdikleri arkadaşları Melek için başlarındaki tülbentlere siyah kurdeleler bağlayan öğrenciler, gösteri bitiminde gözyaşlarına boğuldu. Hayatlarının en acı gösterisini yaptıklarını söyleyen ekip üyeleri, "Çok değerli arkadaşımızın üzüntüsünü kalbimize gömerek verdiğimiz sözü tuttuk. Programı haftalar evvel belirlenen bu gösteriye acımıza rağmen çıktık. Melek, mekanın cennet olsun. Annene, babana ve sana Allah'tan rahmet diliyoruz. Seni şimdiden çok özledik" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?