5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Güre’de özel kütüphane açıldı

GÜRE’DE ÖZEL KÜTÜPHANE AÇILDI

Yılın uzun bir zamanını Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde geçiren Nüvid – Ayhan Güray çifti, evlerindeki eski bir zeytin deposunu yenileyerek oluşturdukları kütüphanede ellerinde bulunan yaklaşık 2 bin 500 adet yayını belde halkının yararlanmasına sunuyor.

Son yıllarda, bayramlarda el öpmeye gelen belde çocuklarına kitap armağan etmekte olan Güray Ailesi, çocukların daha çok kitapla buluşabilmeleri için bu girişimde bulunduklarını, ancak kütüphanenin aynı zamanda bilgisayarlarla desteklenerek teknolojik açıdan da donanımlı hale getirilmesi çalışmalarını başlattıklarını söylüyor.

Geçtiğimiz hafta Güre Belediye Başkanı Kamil Saka’nın da katıldığı görkemli bir tören ile hizmete açılan özel kütüphane vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Başkan Kamil Saka, kütüphanenin hayırlı olmasını diledikten sonra kendisi için hazırlanan teşekkür plaketini teslim aldı.

Güray çifti, kütüphanenin giderek gelişeceğini, burada yalnızca ödünç kitap alışverişi değil, kültürel sohbetler, etkinlikler de yapılacağını belirtiyor. Bu kütüphaneyi oluşturmaktaki amaçlarının; özellikle öğrenim çağındaki çocuklar, gençler ile yarının anneleri olacak genç kızların ve bugünkü genç annelerin okuyan, araştıran, kendini ifade edebilen, yurt ve dünya sorunlarına duyarlı bireyler haline gelmelerine katkıda bulunmak olduğunu belirten Nüvid Hanım, aslında bir çocukluk hayalinin gerçekleşmesinde atılan bu ilk adımlardan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kütüphanelerin asık yüzlü, durağan mekanlar değil, yeri geldiğinde içersinde oyunlar oynanan, kahkahalar atılan, müzik dinlenilen, film izlenilen, kitaplarla dans edilen, kısacası mutlulukla yaşayan mekanlar olması gerektiğine inanan aile, kütüphanenin adını, Nüvid Hanım’ın baba soyadı Gülen ile Ayhan Bey’in soyadı Güray’ın birleştirilmesiyle oluşturmuş.

Şimdiye değin pek çok kütüphanenin kuruluşuna katkıda bulunmuş, çok miktarda çeşitli okul ve kütüphanelere kitap ve kütüphane eşyası, araç - gereci bağışlamış olan aile, yakın bir gelecekte Güre’ye tamamen yerleşme arzusunda olduklarını, bundan sonraki etkinliklerinde de belediyenin ve halkın desteklerini görmeyi umut ediyor.

Kütüphane, başlangıçta ev sahiplerinin evde olduğu sürece, okumak üzere kitap almaya gelenlere her gün saat 10.00 – 19.00 arası açık olacak, ancak daha sonra saptanacak bir program çerçevesinde hizmet verecek. İlerleyen zamanlarda, belediye ile işbirliği içersinde çocuklara, gençlere ve tüm halka yönelik eğitim ve kültürel etkinlikler de yapılacağı kütüphanede hemen her konuda kitap bulma imkanı mevcut.

GÜRE’DE ÖZEL KÜTÜPHANE AÇILDI
GÜRE’DE ÖZEL KÜTÜPHANE AÇILDI
GÜRE’DE ÖZEL KÜTÜPHANE AÇILDI
GÜRE’DE ÖZEL KÜTÜPHANE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 12:07:05
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 22:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?