7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Güven timleri pazara çıktı

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli, "Güven Timleri", vatandaşları olabilecek hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

Özellikle halkın yoğun olduğu pazar ve alışveriş yapılan yerlerde görevli polisler, ellerinde, "dikkat hırsız var, size uzanan ellere dikkat", "cebinizdeki paranız çanta ve içindeki değerli eşyalarınız bizim içinde değerli" yazılı dövizleri pazarda ellerinde gezdirerek halkın dikkatini çekip güvenlik tedbirleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Güven Timleri, esnafları sahte para konusunda bilgilendirirken, özellikle dikkati dağılmış, değerli eşyalarını tedbirsiz taşıyan pazar yerine gelmiş mağdur olabilecek vatandaşlara da değerli eşyalarını yankesicilere ve hırsızlara karşı nasıl korumaları gerektiğini anlatarak mağdur olmamaları için ikaz ve uyarılarda bulundular. Bu arada çantasını arkasında ağzı açık şekilde taşıyan genç kadın kendisini uyaran polisleri görünce şaşırdı. Çantasını tedbirsiz bir şekilde taşıyan genç bayan, annesi ikaz edince çantanın içinde bulunan altın bileziklerini ve ziynet eşyalarını çıkarıp üzerine taktı. Çok sayıda altın takısıyla görenleri şaşırtan kadın, çantasından çıkardığı takıları çalınma tehlikesine karşı üzerine taktı. Pazarda çantası açık şekilde gezen bayan taşıdığı ziynet eşyaları ile şaşırttı. Polis ekipleri böyle değerli eşyaların çantalarda gezdirilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Pazar yerindeki alışveriş esnasında özellikle kalabalık noktalarda alış veriş yapan kişilerin dikkatlerinin dağılacağı, vatandaşların çanta ve cüzdanlarını tezgah üzerinde bırakmamaları, pazar ve çocuk arabasına da asmamaları konusunda bilgi verildi.

OTOMOBİLLER ÇALINMAYA HAZIR

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğine bağlı güven timleri, pazardaki vatandaşları kredi kartları hususunda da uyardı. Ödemelerini kredi kartıyla yapmak isteyenlerin kredi kartlarının bizzat kendi yanlarında pos cihazından geçilmesine dikkat etmeleri, aksi taktirde dolandırıcıların kredi kartını ikinci defa pos cihazından geçirip yada kartın bilgilerini kopyalamak suretiyle dolandırabilecekleri hatırlatıldı. Çarşı ve pazarlarda kalabalığın yoğun olduğu yerlerde alış veriş yaparken çantanın ve cüzdanın güvenliğini en üst seviyede sağlamaları istenen vatandaşlar, polislere uyarıları için teşekkür ettiler.

Pazar yerinde şüpheli davranışlarda bulunan şahıslarla karşılaşanların mutlaka emniyet görevlilerinden yardım istemelerini, ulaşamadıkları taktirde 155 Polis İmdat telefonuna bildirmelerini isteyerek vatandaşın pazar giriş ve çıkışlarında daha güvenli alış veriş yapmalarını sağlayan polis ekipleri, pazar girişinde karşılaştıkları manzara ile şaşkına döndü. Alış veriş yapmak için araçlarını cadde üzerine park edip pazara giren sürücülerden bazılarının anahtarı da araçlarının üzerinde bıraktığı tespit edildi. Camları ve kapısı açık olan hazır anahtarlı otomobilleri hırsızlardan önce polislerin fark etmesi muhtemel bir oto hırsızlığını önlemiş oldu. Telefon bilgilerine ulaştığı araç sahibini arayan polis, bir süre sonra olay yerine gelen araç sahiplerini uyardı.

Görevli polisler, "Aracınızdan kısa bir süreliğine ayrılsanız dahi kontağı kapatıp anahtarınızı üzerinize alın ve kapılarınızı mutlak suretle kilitleyin. Kontak anahtarı ve trafik tescil belgesini otomobilde asla bırakmayın. Asla kontak anahtarını otonuzun üzerinde bırakmayın, unutmayınız ki çalınan 10 otomobilden 4'ünün üzerinde kontak anahtarı vardır" diyerek daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. polisin bu uygulamasından son derece memnun kaldıklarını belirten vatandaşlar, güven timlerine çabaları için teşekkür ettiler.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri bu faaliyetlerin bayram süresince ve bayramdan sonra da devam edeceğini bildirdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 22:21:04
Güncelleme :16 Eylül 2009 Çarşamba 22:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?