7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Güvenlik kamerası hırsızı yakaladı

Balıkesir'de, bankadan maaşını çeken yaşlı şahsı takip edip parasını çalan dolandırıcılar bankanın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Polis, incelenen görüntülerden teşhis ettiği şüpheliyi olaydan 20 gün sonra bir başka banka şubesinin bankamatiği önünde beklerken yakaladı. Adli makamlara teslim edilen şüpheli tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2 hafta önce gerçekleşen olay Balıkesir'in Bigadiç ilçesindeki bir banka şubesinde meydana geldi. Çamköy'de ikamet eden Mehmet Balaban (60) isimli vatandaş para çekmek için Halkbank şubesine gitti. Bankanın veznesinden parasını çeken Balaban, parasını saydıktan sonra cebine koyun banka şubesinden ayrıldı. Kısa bir süre sonra geriye dönen Mehmet Balaban, az önce çektiği parasının cebinde olmadığını, parasını bulamadığını anlattı.

Mehmet Balaban'ın bankadan çıktığında yanına gelen tanımadığı 4 kişi tarafından sıkıştırıldığı, parasının bu sırada şahıslar tarafından cebinden çekilerek alındığı belirlendi. Polisin yaptığı araştırmada ifadesi alınan Mehmet Balaban'ı bankada işlemleri yapılırken onu takibe alan şahıs ve arkadaşları tarafından dolandırıldığını belirledi. Bankanın güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüpheliyi tespit etti. Açık kimliği verilmeyen H.S. (35) isimli şüpheli, olaydan 20 gün sonra yine Bigadiç ilçesinde bir başka banka şubesinin bankamatiği önünde sırada bekleyen vatandaşları izlerken sivil polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Bigadiç Emniyet Amirliğindeki sorgulamasının ardından adli makamlara teslim edilen şahıs tutuklanarak Balıkesir Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Başarılı bir çalışma sonucunda yankesicilik olayının şüphelilerinden birini yakalayan Bigadiç polisi olaya karıştığı tespit edilen diğer 3 kişinin de yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 17:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?