5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Güvercin sevenler Ayvalık’ta buluştu

GÜVERCİN SEVENLER AYVALIK’TA BULUŞTU

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, önceki gün Güvercin Sevenler Derneği tarafından yapılan Güvercin İhalesine ilgi büyük oldu. Türkiye’nin birçok kentinden ve Edremit Körfezi’nden ilçeye gelen yüzlerce güvercin sever, açık arttırmalara katıldı.

Ayvalık ilçesinde Güvercin ve Kanarya Sevenler Derneği tarafından yapılan güvercin ihalesinde; İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, İzmir, Bergama, Gelibolu, Edremit, Burhaniye, Havran, Akçay, Ezine, Küçükköy ve Altınova’dan pek çok dernek temsilcisi ve yüzlerce Güvercin sever hazır bulundu. 1996 yılından bu yana ilk defa böylesi büyük bir organizasyonun yapıldığı belirtildi.

Ayvalık Güvercin ve Kanarya Sevenler Derneği lokalinde yapılan ihalede; Mısırlı, Taklacı, Postacı, Hünkari, Şebap gibi güvercin türleri meraklılarının beğenisine sunuldu. Güvercin besleyicileri tarafından iyi cins olarak nitelendirilen güvercinlerin çifti 250 TL’den başlayıp, 5 Bin TL’ye kadar fiyat belirlenen ihaleye, ekonomik kriz adeta damgasını vurdu.

Normal koşullarda belirlenen fiyatların çok çok üzerinde alıcı bulan iyi cins güvercinlerin yapılan ihale de değerlerinin çok altına inildiği halde alıcı bulamaması ise geceye damgasını vurdu. Ayvalık Güvercin ve Kanarya Sevenler Derneğinin ilçede ki Yeni Mahalle’de ki dernek lokalinde yapılan ihaleye Türkiye’nin Güvercin besleyicileri arasından en ünlü siması olarak tanınan Gürsel Topçu’da katıldığı belirtildi. Dostluk ve kaynaşmanın etkin olduğu ihalede, dernek başkanı Orhan Kaldırımcı’nın ‘Atatürk’’ şiiri ihaleye katılanlar tarafından beğeniyle karşılandı.

Ayvalık dışından gelen misafir güvercin sevenler için hediye güvercin çekilişlerinin yapıldığı gecede, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in çelenk gönderdiği gözlerden kaçmadı. Dernek Başkanı Orhan Kaldırımcı, “Yıllardır böylesi bir organizasyon ilçemizde yapılmamıştı. Ancak itiraf etmek gerekirse, bu kadar büyük bir katılımın olabileceğini bende hayal etmiyordum. Ekonomik kriz nedeniyel değerlerinin çok çok altına inildiği halde güvercinler elde kaldı ama uzun zamandır bir araya gelemeyen güvercin sever dostlarımızla bir araya gelme fırsatı bulduk. Bol bol hastalığımız haline dönüşen güvercinler hakkında sohbet ettik’’ diye konuştu.

Başkan Kaldırımcı, Bundan böyle her pazar günleri dernek binamızda ihale dışında kuş toplantılarının yapılacağını sözlerine ekledi.

GÜVERCİN SEVENLER AYVALIK’TA BULUŞTU
GÜVERCİN SEVENLER AYVALIK’TA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 12:54:03
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 13:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?