3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

H Blok sakinleri isyanda!

Balıkesir'de, Yeni Mahalle'de ikamet eden bazı vatandaşlar güvenlik ve ısınma sorunu yaşadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

İki yıl önce tamamlanan toplu konut alanındaki yoksul grubu olarak adlandırılan H bloklarında ikamet eden 200'den fazla vatandaş, evlerine doğalgaz alamadıkları için ısınma sorunu yaşadıklarını, elektrikle ısınmaya çalıştıklarını, ayrıca, bölgede ciddi biçimde güvenlik sorunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Balıkesir Belediye Başkan Adayı Bülend Sağlam, beraberinde il başkanı Levent Uysal, parti müfettişi Ahmet Ulu, İGM Üyesi Mahmut Eren ve il yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında H4 bloğu önünde burada ikamet eden vatandaşlarla birlikte basın toplantısı düzenleyerek, yaşanan sorunları dile getirdi.

AK Parti'den Belediye Meclis Üyesi iken kısa bir süre nce istifa edip BBP'ye geçerek yeni partisinden Belediye Başkan Adayı olan Bülend Sağlam, toplu konutlara baştan beri karşı olduğunu anlattı. Öte yandan, hemen her biri ayrı ayrı yaşam dramlarına sahip olan aileler hiç olmazsa başlarını sokacak bir ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşamak istediklerini dile getirdiler. Yeni Mahalle'de özellikle güvenlik açısından H bloklarında çok olumsuz şeyler yaşandığını belirten vatandaşlar, jandarmanın sorumluluk alanında bulunan bölgede daha etkin tedbirler alınmasını istediler.

BALGAZ'DAN YOKSUL GRUBUNA ÖZEL İNDİRİM
Yeni Mahalle'deki vatandaşların doğalgaz ilgili iddialarına ise Balgaz Doğalgaz A.Ş. yetkilileri cevap verdi. Balgaz Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, söz konusu binalarda ikamet eden vatandaşların Balgaz'a yönelik suçlamalarını hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirterek Balgaz'ı suçlayanların yanlış yönlendirilmiş olabileceğini söyledi.

Balgaz olarak yoksul grubu olarak bilinen H bloklarındaki 278 dairenin doğalgaz için abone olduklarını bildiren Ferhat Öztürk, "Sadece bu bloklarda oturan vatandaşlara yönetim kurulu başkanımızın onayı ile özel olarak abonelik bedellerinde yüzde 10 indirim yapılıp kalan miktar da taksit yapıldı. Ve yine ilk defa bu binalardaki vatandaşlardan güvence bedeli alınmadı. H bloklarına doğalgaz hattının çekilmesinde Belediye Başkanı sayın Sabri Uğur'un çok büyük katkısı olmuştur. Sonuç olarak o bölgedeki tüm binaların önüne servis kutusu getirildi, doğalgaz kapılarında bekliyor. Biz abonelerin dairelerine iç tesisatlarını yaptırıp firmaları tarafından projelerinin getirilmesini bekliyoruz. Oradaki vatandaşların ısınma probleminden kimse Balgaz'ı sorumlu tutamaz. İç tesisatları döşensin, projeleri getirilip onaylansın doğalgazı hemen kullanmaya başlayabilirler. Oradaki konuyla ilgili sorumlu ve muhatap site yönetimidir, biz değil" dedi.

Yeni Mahalle'deki H bloklarında ikamet eden vatandaşlar dertlerini kimseye anlatamadıklarını, kendilerini dinleyecek muhatap bulamadıklarını belirterek BBP il başkanı Uysal ve belediye başkan adayı Bülent Sağlam'a teşekkür ettiler. Polis ve jandarmanın güvenlik önlemi aldığı BBP teşkilatının Yeni Mahalle'deki basın toplantısı olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 21:19:53
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 21:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?