7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Hacı adaylarına seminer

Balıkesir'in Edremit ilçesinden mukaddes topraklara giderek umre vazifelerini yerine getirecek olan 72 kişiye müftülük tarafından eğitim verilmeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla ilçeden mukaddes topraklara gitmek için müracaatta bulunan 72 umre adayı için Edremit Müftülüğü'nce seminerler düzenleniyor.

Ağa Camii'nde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına bütün adaylar katıldı. Umre farizası esnasında uymaları gereken kurallar anlatılıyor. Kabe maketinin de hazır bulunduğu camide Müftü Ramazan Tekin, umre esnasında uyulması gereken kılık kıyafet kurallarından yolculuğa kadar çeşitli bilgiler verdi. İhramın nasıl giyildiğini de anlatan Tekin, "Bu eğitimlerimizin ardından Allah nasip ederse 04 - 07 Mart ile 24 -28 Mart tarihleri arasında umre farizaları yerine getirilmeye başlanacak. Bir aylık zaman zarfında adaylarımıza aynı camide her çeşitli günlerde eğitimlerimiz olmaktadır. Sevgili adaşlarımızın, havaalanı geçişinde istenilen menenjit aşılar da yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından tüm adaylarımıza özel çantalar da verilecektir. Çantalarımız da, onların kutsal topraklarda iken işlerine yarayacak eşyalar bulunmaktadır. Adaylarımıza kutsal topraklarda 2 din görevlimiz de nezaret edeceklerdir. Toplam 74 kişinin kutsal topraklarımıza hayırlısı ile kazasız belasız bir biçimde gidip gelmesini diliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 18:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?