7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Hafta sonu turizmi başladı

İstanbullular yaz sezonunun başlamasıyla birlikte her hafta sonu Yenikapı-Bandırma arasındaki İDO deniz otobüsü ve hızlı feribotlarıyla yoğunluk yaşanmaya başladı.

İstanbul-Bandırma arasını 2 saatte alan ve haftaiçi hergün karşılıklı 2 sefer, haftasonları ise 3'er sefer yapan hızlı feribot ve deniz otobüslerinde yolcu yoğunluğu yaşanıyor. Her seferde 200 araç ile 800 yolcu taşıyan hızlı feribotlarla, 450 yolcu taşıyan deniz otobüslerini tercih eden vatandaşlar özellikle haftasonlarında İstanbul'dan ayrılarak Güney Marmara sahillerindeki Erdek, Kapıdağ Yarımadası ve Bandırma'ya geliyorlar.

Cuma ve Cumartesi akşamları sahil beldelerine akın eden İstanbullu vatandaşlar Pazar akşamı tekrar deniz otobüsüyle İstanbul'a dönüp bir haftanın stresini Bandırma sahillerinde atmanın keyfini çıkarıyorlar. .Hafta sonları Bandırma ve Erdek sahilindeki plaj tesisleri, otel, motel ve kamplar İstanbullu tatilcilerle dolup taşıyor. İDO ise yaz aylarına özel sefer tarifesine 14 Haziran'dan sonra geçerek sefer sayılarını arttıracak.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?