3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Halk Eğitim kursları tamamlandı

Balıkesir'in Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne bağlı mesleki kurslar tamamlandı. Binlerce el emeği çalışma yıl sonu sergisi ile beğeniye sunuldu. 

Bu yıl 148 mesleki kurs açarak, 2 bin 898 kursiyere meslek edindiren Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, yıl sonu sergisi açtı ve kursiyerlere sertifikalarını verdi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zeynel Yetim, meslek kurslarına ilginin katlanarak arttığına dikkat çekti. Konuşmaların ardından, giyim, kurdele nakışı, ahşap boyama, takı tasarım, makine nakışı ve kırkyama gibi 7 ayrı bölümden farklı el emeği çalışmaların yer aldığı sergi salonlarının açılışı gerçekleştirildi. 

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde bu yıl 148 kurs açıldığı ve 2 bin 898 öğrencinin kurslara katıldığı, yıl sonu sergisinde ise, 47 adet mesleki kursta eğitim gören 956 kursiyerin çalışmaları yer bularak sertifika aldığı öğrenildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı'nın ülke çapında başlattığı "Türkiye Okuyor" kampanyası kapsamında açılan okuma yazma kurslarında Edremit'te 15 ayrı kurs açıldığı ve 255 kursiyere okuma yazma öğretildiği ifade edildi. Serginin 3 gün açık kalacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 20:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?