3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Halk Kütüphanesi yeni binasında

Balıkesir İl Halk Kütüphanesi yeni binasına kavuştu. 

Halk Kütüphanesi'nin yeni hizmet binası törenle açıldı. Açılışa Vali Selahattin Hatipoğlu, Ak Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, İl Genel Meclisi Başkanı M. Akif Okur ve İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı katıldı. İsmail Özgün, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Balıkesir'in uzun zamandır güzel bir kütüphaneye ihtiyacı olduğunu belirtti. Özgün, "Ben öğrencilik yıllarımdan bu yana Balıkesir ne zaman güzel bir kütüphaneye kavuşacak diye düşündürdüm. Bugün, Balıkesir bu sevinci yaşıyor. Kitap okumayı seven herkes bu kütüphaneden faydalanacaktır." dedi. 

Hatipoğlu da, kültürel birikimlerin gelecek nesillere aktarılması konusunda kütüphanelerin büyük önem taşıdığını söyledi. Hatipoğlu, "Her yaş ve seviyedeki vatandaşlarımızın bilgi edinmek, kendilerini eğitmek için kurulmuş olan kütüphanemiz, düşünce ve sanat ürünlerini toplayan ve bu ürünlerin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan yegane yerdir. Balıkesir İl Halk Kütüphanesi Mutasarrıf Ömer Ali Bey tarafından kurulmuştur. Zamanın medrese odalarından birinde bir kaç dolaplık küçük bir kütüphaneden bugünlere ulaşmışdır. 2006 yılı kültür envanterlerindeki verilere göre İl Halk Kütüphanesi 73 bin kitap ile Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nin ardından 2. sırada yer almıştır" dedi. 

Vali Hatipoğlu, Balıkesir İl Halk Kütüphanesi'nin kitap sayısını arttırmasında payı olan İl Genel Meclisi ve 50 bin YTL'lik katkıda bulunan İl Özel İdaresi'ne teşekkür etti. Açılışının ardından davetliler kütüphaneyi gezdi. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ve program ilgi ile takip edildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 14:19:09
Güncelleme :7 Nisan 2008 Pazartesi 14:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?