6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Halk otobüslerine denetim

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde şehir içi ulaşımı sağlayan özel halk otobüslerinde denetim yapıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Talip Yıldız ve Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Birol Kanarya ile zabıta ekipleri, şehir içi ulaşımı sağlayan özel halk otobüslerinde sürpriz denetim yaptılar. İnönü Caddesi üzerinde bir halk otobüsüne binen Yıldız ve Kanarya halk otobüsündeki yolcuların şikayet ve sorunlarını dinledi.

Zabıta ve Ulaşım A.Ş. görevlileri de otobüs şöförlerinin ehliyet ve gerekli belgelerini kontrol ettiler. Yaklaşık 1 saat boyunca çeşitli güzergahlardaki otobüslerine binen ekipler, vatandaşların ulaşım konusundaki şikayetlerini dinlediler. Belediye Başkan Yardımcısı Talip Yıldız, vatandaşları birebir dinleme fırsatı bulduklarını ifade ederek, gelen şikayet ve sorunların en kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Talip Yıldız, "Hlak otobüslerinin ne kadar sağlıklı çalışıp çalışmadığını denetlemeye çıktık. Burdaki amaç vatandaşın birebir şikayetini dinlemek, kısa sürede çok şikayeti değerlendirip önlem almaktır. Bunları en aza indirmeye çalışıyoruz. Vatandaşımız şikayeti olduğu zaman hem taşıma başkanlığına hemde belediye başkanlığına kendieri gelip söyleyebilirler. Vatandaşlarımızı dinlediğimiz kadarıyla sorun akşam saatlerinde yaşanan yoğunluktan şikayetçiler. Bunları not ettik ve bu problemleri halledeceğiz. Ancak Bandırmalıların da halk otobüslerine sahip çıkması gerekiyor. Bizler otobüsleri özelleştirirken bunları kötülük olsun, Bandırma'ya ihanet olsun diye yapmadık. Türkiye'nin artık birçok yerinde ulaşım özelleşti. Biz Bandırma'da en uygun fiyata ulaşımı sağlıyoruz. Vatandaşların bu hizmetlere sahip çıkması, bu hizmete sıcak bakması lazım" dedi.

Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Birol Kanarya ise, bugüne kadar kendilerine gelen şikayetlerin birçoğunu çözüme kavuşturduklarını belirterek, "Yaptığımız denetimde sürücülerimizin kılık kıyafet, ehliyetlerini de denetledik. Zaten ehliyeti yeterli olmayanlar çalıştırmıyoruz. Otobüsleri yerinde denetlemek, vatandaşlarla birebir sohbet etmek istedik. Şikayetleri tespit ettik bunların önlemini alacağız. Bu denetimlerimize de devam edeceğiz" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?